3 θετικές παρενέργειες της εμμηνόπαυσης που μπορεί να μην γνωρίζετε

Home ΥΓΕΙΑ 3 θετικές παρενέργειες της εμμηνόπαυσης που μπορεί να μην γνωρίζετε
menopause

Για πολλές γυναίκες, η λέξη «εμμηνόπαυση» μπορεί να είναι απολύτως τρομακτική. Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής και δεν πρέπει να ντρέπεστε να μιλάτε γι’ αυτήν. Στην πραγματικότητα, δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε ως θέμα ταμπού, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη μετάβαση στη ζωή σας ως γυναίκα, και όταν κάνετε ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις για την εμμηνόπαυση, κάνει την εμπειρία πολύ λιγότερο τρομακτική και αγχωτική. Παρακάτω, θα μάθετε περισσότερα για την εμμηνόπαυση, συμπεριλαμβανομένου του τι να περιμένετε και πώς να κάνετε τη διαδικασία όσο πιο ευχάριστη γίνεται για εσάς, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Better Homes and Gardens.

Οι ημικρανίες μπορεί να φύγουν

Επειδή παράγετε πολύ λιγότερα οιστρογόνα όταν φτάσετε στην εμμηνόπαυση, δεν έχετε πλέον τη μηνιαία αύξηση και μείωση που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

Περισσότερα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν πια περίοδοι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια PMS. Και καθώς οι διακυμάνσεις των οιστρογόνων σταθεροποιούνται στην εμμηνόπαυση, άλλα προβλήματα που τροφοδοτούνται από ορμόνες, όπως τα ινομυώματα και η ενδομητρίωση, πιθανότατα θα βελτιωθούν ή και θα εξαφανιστούν, λέει η JoAnn Pinkerton, M.D., εκτελεστική διευθύντρια της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS).

Οι ασκήσεις της πυέλου λειτουργούν πραγματικά

Λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, οι ιστοί της ουροδόχου κύστης και της πυέλου μπορεί να αποδυναμωθούν, προκαλώντας προβλήματα όπως διαρροές (αναστεναγμός). Αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορούν να δουν έως και 70 τοις εκατό βελτίωση των συμπτωμάτων αν ενισχύσουν το πυελικό έδαφος που στηρίζει την ουροδόχο κύστη κάνοντας ασκήσεις που ονομάζονται kegels και θυμούνται να χαλαρώνουν μετά από κάθε συμπίεση πλήρως.

Το δέρμα σας

Η μείωση της λιπαρότητας που προκαλείται από τη μείωση των οιστρογόνων σημαίνει ότι είστε πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε ξεσπάσματα. Αντίθετα, η ξηρότητα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Δοκιμάστε να πλένεστε με ένα ήπιο καθαριστικό (το σαπούνι μπορεί να ξηραίνει) και να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα (αναζητήστε μια με υαλουρονικό οξύ) αμέσως μετά το ντους για να κλειδώσετε την υγρασία.