Γίνεται να εξαφανίσουμε τις ραγάδες με το microneedling;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Γίνεται να εξαφανίσουμε τις ραγάδες με το microneedling;
ragades egguos alifi

Οι ραγάδες έγιναν σύμβολο της γυναικείας ηλικίας για πολλές γυναίκες επειδή εμφανίστηκαν μετά από περιόδους ανάπτυξης και αλλαγής. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας L’ATELIER aesthetics. Μια τίγρη είναι όμορφη με τις ρίγες της, αλλά είναι απολύτως κατανοητό ότι μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ωραία με τιε ραγάδες τους. Είναι δυνατή η αφαίρεση ραγάδων;

Γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι σχεδόν αναπόφευκτες, επειδή εμφανίζονται συνήθως κατά την εφηβεία. Κατά τη διάρκεια γρήγορων ορμονικών αλλαγών και διακυμάνσεων, το σώμα μας αρχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό πιο γρήγορο από ό, τι μπορεί να αντιδράσει το δέρμα μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι ραγάδες μπορούν να εμφανίζονται συνήθως στους γοφούς, στο στήθος και στους μηρούς, γιατί εκεί συμβαίνει γρήγορα η ανάπτυξη. Είναι επίσης συχνές μετά την εγκυμοσύνη και με ξαφνική αύξηση βάρους.

Πώς σχηματίζονται;

Οι ραγάδες σχηματίζονται λόγω της ανάπτυξης που δεν μπορεί να αντέξει το δέρμα σας. Όταν τεντώνεται πολύ, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος διακόπτεται και το δέρμα γίνεται λεπτό και τραβιέται.

Απομάκρυνση ραγάδων με microneedling

Επειδή τα ραγάδες εμφανίζονται λόγω έλλειψης κολλαγόνου σε μια περίοδο κατά την οποία το δέρμα πρέπει να είναι πολύ ελαστικό, η διέγερση του κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωσή τους. Το Microneedling χρησιμοποιεί μια φορητή συσκευή με κεφαλή μικροσκοπικών βελόνων. Αυτές οι μικροσκοπικές βελόνες χρησιμοποιούνται για να τρυπήσουν το δέρμα σας, δημιουργώντας στήλες μικρό βελόνων που διεισδύουν στο χόριο. Το δέρμα καταγράφει αυτά τα τρυπήματα ως πληγές, τα οποία ξεκινούν τις φυσικές διαδικασίες θεραπείας σας. Ξεκινά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και παράγονται νέα κύτταρα του δέρματος για την αντικατάσταση αυτών που έχουν υποστεί βλάβη από τις βελόνες. Αυτό βοηθά στην αναδόμηση του δέρματος από το εσωτερικό, εξομαλύνοντας την εμφάνιση ραγάδων.

Αποτελέσματα αφαίρεσης ραγάδων

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ραγάδες σας είναι  πιο απαλές, λιγότερο λαμπερές και αναμιγνύονται περισσότερο με τον φυσικό τόνο του δέρματος. Τόσο οι παλαιότερες όσο και οι νεότερες ραγάδες μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά είναι η εμφάνιση και η υφή που μπορεί πολύ εύκολα να μειωθούν με την αφαίρεση των ραγάδων χρησιμοποιώντας επαγγελματικές θεραπείες.

Αντιμετώπιση των ουλών με microneedling

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα δομικά στοιχεία του δέρματός σας, οπότε όταν δεν ενώνεται καλά μέσω κάποιου είδους τραύματος ή μειωμένης επούλωσης, μπορεί να οδηγήσει σε ορατές ουλές. Όταν το δέρμα σας είναι τραυματισμένο και βιάζεται να επουλωθεί, παράγει μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου που δεν επουλώνονται πάντα όπως θα έπρεπε. Αυτό παρατηρείται συνήθως στην κυτταρική ουλή της ακμής και στην επιλογή ουλών στην ακμή, αλλά αυτή η ουλή μπορεί να εμφανιστεί και σε όλο το σώμα. Επειδή το microneedling διεγείρει την ομοιόμορφη παραγωγή κολλαγόνου με πολύ πιο ελεγχόμενο και λιγότερο τραυματικό τρόπο από τον άμεσο τραυματισμό του δέρματος, μπορεί να συμβάλει στην μείωση εμφάνισης ουλών.