poures-patates

Πουρέ δεν γίνονται μόνο οι πατάτες!

Ακούγοντας τη λέξη «πουρέ» οι περισσότεροι σκέφτονται τον πουρέ πατάτας. Πολλά, όμως, είναι τα λαχανικά που μπορούν να σερβιριστούν με αυτό τον τρόπο και να συνοδέψουν τα κρεατικά ή να γίνουν βάση για άλλες συνταγές. Πειραματιστείτε με τα υλικά, τα μυρωδικά, τους συνδυασμούς και δοκιμάστε να φτιάξετε τον δικό σας, τέλειο πουρέ λαχανικών που θα κάνει το τραπέζι σας ξεχωριστό.

Με ποια λαχανικά;

Μελιτζάνα, κολοκύθι, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθα, καρότο, σελινόριζα,  παντζάρια, αρακάς, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι… Όλα μπορούν να γίνουν πουρέ και δώσουν γεύση και χρώμα στο πιάτο σας.

Τα καθαρίζω ή όχι;

Για να πετύχετε την καλύτερη γεύση στον πουρέ λαχανικών πρέπει να ξέρετε πως θα μαγειρέψετε το κάθε ένα από αυτά. Τις πατάτες, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, οι μελιτζάνες, τα παντζάρια, τα πλένετε εξωτερικά αλλά δεν τα ξεφλουδίζετε. Ο αρακάς, το καλαμπόκι, η σελινόριζα, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, απλά τα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Η κολοκύθα, λόγω του μεγέθους της, πρέπει να καθαριστεί εξωτερικά από τη σκληρή φλούδα της, να πετάξετε τα σπόρια και να την χρησιμοποιήσετε καθαρή.

Δείτετ ην εκτέλεση της συνταγής εδώ

Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο ή τη σχάρα.

poures-melitzanas-ntina-nikolalou