Πόσο συχνά πρέπει να κάνω οδοντικό καθαρισμό;

Home ΥΓΕΙΑ Πόσο συχνά πρέπει να κάνω οδοντικό καθαρισμό;
dental

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα δόντια σας επαγγελματικά. Το να έχετε καθαρότερα, λευκότερα δόντια, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αυτοπεποίθηση, πιο φρέσκια αναπνοή και μειωμένες πιθανότητες τερηδόνας, αλλά πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα δόντια μας επαγγελματικά; Ο Dr Olurotimi Adesanya, κορυφαίος οδοντίατρος με έδρα το Kent, απαντά σε αυτό το ερώτημα και σε πολλά άλλα σχετικά με την οδοντική υγιεινή, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Top Doctors UK.

Τι περιλαμβάνει μια θεραπεία οδοντικής υγιεινής;

Μια θεραπεία οδοντικής υγιεινής περιλαμβάνει την αφαίρεση της πλάκας, της πέτρας και των λεκέδων. Επίσης, τα δόντια γυαλίζονται για να γίνουν αστραφτερά καθαρά. Κατά την επίσκεψη ο υγιεινολόγος θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ανάμεσα στα δόντια σας χωρίς να καταστρέφετε τα ούλα σας, καθώς και πώς να βουρτσίζετε αποτελεσματικά τα δόντια σας με χειροκίνητη ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών σας;

Συνιστάται να επισκέπτεστε τον υγιεινολόγο για επαγγελματικό καθαρισμό κάθε 3 μήνες. Οι υγιεινολόγοι είναι επαγγελματίες και μπορούν να εντοπίσουν οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα κατά την επίσκεψη και να σας παραπέμψουν να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τα δόντια σας;

Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών σας θα αποτρέψει τη συσσώρευση πλάκας και πέτρας που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή και ασθένειες των ούλων. Η νόσος των ούλων μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των δοντιών, καθώς αυτά θα πέσουν τελικά. Η απώλεια των δοντιών μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που τρώτε καθώς και τη συνολική σας ευεξία.

Μπορεί ο καθαρισμός των δοντιών να αφαιρέσει τους λεκέδες και να λευκάνει τα δόντια;

Ο καθαρισμός των δοντιών από έναν υγιεινολόγο μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες, αλλά δεν μπορεί να λευκάνει τα δόντια. Για τη λεύκανση των δοντιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο και ένα τζελ λεύκανσης που έχει συνταγογραφηθεί από τον οδοντίατρο. Ο οδοντίατρος θα εξετάσει πρώτα τα δόντια σας και στη συνέχεια θα σας φτιάξει έναν δίσκο λεύκανσης. Ο οδοντίατρος θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε το τζελ, ώστε να μην βλάψετε τα δόντια ή τα ούλα σας. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη δημιουργία πέτρας και πλάκας; Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη δημιουργία πέτρας και πλάκας είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ανάμεσα στα δόντια, να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο κάθε 3 μήνες.