Ένας δερματολόγος εξηγεί πώς να μειώσετε τη γήρανση και τις ρυτίδες στα 40 σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ένας δερματολόγος εξηγεί πώς να μειώσετε τη γήρανση και τις ρυτίδες στα 40 σας
40

Μην αισθάνεστε ότι έχετε λίγες επιλογές όταν πρόκειται να μάθετε πώς να προλάβετε τη γήρανση στα 40 σας. Με τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης του δέρματος για αυτό το χρονικό διάστημα, οι αλλαγές που παρατηρείτε μπορούν να μειωθούν κάθε μέρα που περνάει. Κάνοντας μικρές, αλλά συνεπείς θεραπείες σε αυτή τη δεκαετία, προετοιμάζεστε για πολύ πιο φυσικό δέρμα και ελαχιστοποιείτε την ανάγκη για πιο επεμβατικές, προφανείς διαδικασίες στις δεκαετίες των 50 και 60, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Byrdie.

Ένζυμα επιδιόρθωσης του DNA: Προτιμήστε προϊόντα με ένζυμα επιδιόρθωσης του DNA, για να βοηθήσετε στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου DNA. Αυτά τα ένζυμα βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης πρώιμων προκαρκινικών κηλίδων.

Κρέμες ρετινοειδών ή ρετινόλης: Εάν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει τη χρήση ρετινόλης, ήρθε η ώρα. Αυτές βοηθούν στην αύξηση της σύνθεσης κολλαγόνου, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Υψηλής ποιότητας βιταμίνη C: Η σταθεροποιημένη έκδοση της βιταμίνης C, μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένιση των σκοτεινών κηλίδων. Μερικά άλλα συστατικά που πρέπει να ενσωματώσετε για να ξεθωριάσουν οι σκοτεινές κηλίδες είναι το κοτζικό οξύ, η μαύρη γλυκόριζα, το bearberry, το αζελαϊκό οξύ, η αρβουτίνη, η νιασιναμίδη και η υδροκινόνη. Η μελάγχρωση μπορεί να προκύψει τόσο από τον ήλιο όσο και από ορμονικές επιδράσεις και ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, διαφορετικοί συνδυασμοί αυτών των συστατικών μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλοι για το δέρμα σας. Για όσους έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητο ή ροδόχρου δέρμα, τα πιο ήπια συστατικά, όπως το αζελαϊκό οξύ και το κοτζικό οξύ, μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές.

Επιδερμικός αυξητικός παράγοντας: Οι επιδερμικοί αυξητικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πάχυνση του δέρματος και στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Θεραπείες ακμής από το στόμα: Ο αγώνας της ακμής των ενηλίκων είναι πραγματικός και μπορεί να συνεχιστεί και στα 40 σας. Τα τοπικά φάρμακα που μπορεί να ήταν χρήσιμα στην εφηβεία και τη δεκαετία των 20 συχνά αποτυγχάνουν σε αυτή τη δεκαετία, οπότε τα συνταγογραφούμενα από το στόμα φάρμακα από δερματολόγο που μπορούν να μειώσουν την τεστοστερόνη είναι συχνά πιο χρήσιμα.

Ενυδατική κρέμα: Ίσως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την ενυδατική σας κρέμα σε μορφή τζελ με μια πιο βαριά κρέμα. Επειδή το δέρμα λεπταίνει και ξηραίνεται στα 40 λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται επίσης περισσότερη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. Τα απλά προϊόντα που δεν έχουν άρωμα και είναι σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα τείνουν να είναι τα δικά μου. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας άλλος ενυδατικός παράγοντας του δέρματος που δεσμεύει το νερό και διατηρεί το δέρμα να φαίνεται δροσερό και νεανικό.

Αντηλιακό: Η χρήση ενός που είναι ευρέος φάσματος και περιέχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 είναι το κλειδί κάθε μέρα! Φροντίστε να μην ξεχνάτε το λαιμό, το στήθος και τις παλάμες των χεριών σας.