Πώς να βοηθήσετε τα ζώα κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Home ΥΓΕΙΑ Πώς να βοηθήσετε τα ζώα κατά τη διάρκεια του καύσωνα
dog

Πολυάριθμες κοινότητες και άγριοι χώροι καταστρέφονται από πυρκαγιές και ο ζεστός καιρός προκαλεί άγχος στους ανθρώπους και τα ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας The fur bears.

Γάτες και σκύλοι

  • Παρέχετε φρέσκο, καθαρό νερό στα σκυλιά και τις γάτες σας, είτε βρίσκονται μέσα είτε έξω.
  • Κρατήστε τα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για πολυάριθμα σκυλιά, αλλά η θερμοπληξία και οι συναφείς ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν τα οικόσιτα ζώα γρήγορα και είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτά να δροσιστούν. Ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, προσωρινά, είναι μερικές φορές απαραίτητος. Βγαίνοντας βόλτα νωρίτερα το πρωί ή αργότερα μέσα στην ημέρα, μπορείτε να αποφύγετε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.
  • Ελέγξτε το οδόστρωμα. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, ελέγξτε τη θερμοκρασία της επιφάνειας όπου θα περπατούν ή θα περνούν χρόνο- με τα παπούτσια που φοράνε, ξεχνάμε πόσο καυτή μπορεί να γίνει η άσφαλτος, η άμμος, το σκυρόδεμα και άλλες επιφάνειες.
  • Μπορείτε επίσης να δροσίσετε τη γάτα ή το σκύλο σας βουρτσίζοντάς τα πιο τακτικά για να απομακρύνετε το επιπλέον τρίχωμα, ενθαρρύνοντάς τα να ξαπλώνουν σε πιο δροσερές επιφάνειες, όπως πλακάκια ή κεραμικά δάπεδα, και μπορείτε να τα βρέχετε καλά με δροσερό νερό, εστιάζοντας γύρω από τα αυτιά και τις πατούσες τους.
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κατοικίδια ζώα σε ζεστό αυτοκίνητο.