Πολυάριθμες κοινότητες και άγριοι χώροι καταστρέφονται από πυρκαγιές και ο ζεστός καιρός προκαλεί άγχος στους ανθρώπους και τα ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας The fur bears.

Γάτες και σκύλοι

  • Παρέχετε φρέσκο, καθαρό νερό στα σκυλιά και τις γάτες σας, είτε βρίσκονται μέσα είτε έξω.
  • Κρατήστε τα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για πολυάριθμα σκυλιά, αλλά η θερμοπληξία και οι συναφείς ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν τα οικόσιτα ζώα γρήγορα και είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτά να δροσιστούν. Ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, προσωρινά, είναι μερικές φορές απαραίτητος. Βγαίνοντας βόλτα νωρίτερα το πρωί ή αργότερα μέσα στην ημέρα, μπορείτε να αποφύγετε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.
  • Ελέγξτε το οδόστρωμα. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, ελέγξτε τη θερμοκρασία της επιφάνειας όπου θα περπατούν ή θα περνούν χρόνο- με τα παπούτσια που φοράνε, ξεχνάμε πόσο καυτή μπορεί να γίνει η άσφαλτος, η άμμος, το σκυρόδεμα και άλλες επιφάνειες.
  • Μπορείτε επίσης να δροσίσετε τη γάτα ή το σκύλο σας βουρτσίζοντάς τα πιο τακτικά για να απομακρύνετε το επιπλέον τρίχωμα, ενθαρρύνοντάς τα να ξαπλώνουν σε πιο δροσερές επιφάνειες, όπως πλακάκια ή κεραμικά δάπεδα, και μπορείτε να τα βρέχετε καλά με δροσερό νερό, εστιάζοντας γύρω από τα αυτιά και τις πατούσες τους.
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κατοικίδια ζώα σε ζεστό αυτοκίνητο.