6 συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσετε πριν την ώρα του ύπνου, τις μέρες που έχει καύσωνα

Home ΥΓΕΙΑ 6 συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσετε πριν την ώρα του ύπνου, τις μέρες που έχει καύσωνα
sleep 23

Αν αναρωτιέστε πώς να κοιμηθείτε με καύσωνα, μην ανησυχείτε. H Dr. Nerina Ramlakhan, ειδική σε θέματα ύπνου της Silentnight,  προτείνει μερικά απλά hacks που αλλάζουν εντελώς το παιχνίδι, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Glamour UK.

Μην κλείνετε την πόρτα του υπνοδωματίου

Για να κυκλοφορήσει ο αέρας, πρέπει να κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτά για να κυκλοφορεί ο αέρας. Αν μπορείτε, ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο έξω από το υπνοδωμάτιό σας (ίσως στο μπάνιο ή στο διάδρομο), για να περνάει το αεράκι. Επίσης, σταματήστε την υπερθέρμανση του υπνοδωματίου σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας κλειστές τις κουρτίνες.

Μια αλλαγή είναι εξίσου καλή με την ξεκούραση

Αλλάξτε την πλευρά του μαξιλαριού, κοιμηθείτε ανάποδα, γυρίστε από την άλλη πλευρά. Αυτό σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να βρείτε ένα πιο δροσερό σημείο που δεν έχετε ήδη ζεστάνει με τη θερμότητα του σώματός σας και μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να είστε σε καλύτερη θέση για να επωφεληθείτε από τη ροή του αέρα.

Δοκιμάστε το κόλπο με τη βρεγμένη πετσέτα

Αν δεν έχετε κλιματισμό, δοκιμάστε να ξεπλύνετε μια πετσέτα και να την τοποθετήσετε μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο ή ακόμα και μπροστά από τον ανεμιστήρα σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αέρας ρέει μέσα από αυτήν θα πάρει τη δροσερή υγρασία και θα βοηθήσει στην κυκλοφορία της στο δωμάτιο.

Βεβαιωθείτε ότι τα σεντόνια σας «αναπνέουν»

Αυτό σημαίνει ότι αν ιδρώσετε, θα παραμείνει παγιδευμένο στο δέρμα σας και θα σας κάνει να νιώθετε υγρό. Αντ’ αυτού, επιλέξτε αέρινα, αναπνέοντα υφάσματα όπως βαμβάκι ή λινό.

Κάντε ντους πριν τον ύπνο

Πριν πέσετε στο κρεβάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε τα πόδια σας και να περάσετε τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό. Το να κάνετε ένα κρύο ή χλιαρό ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι θα κάνει επίσης το κόλπο.  Δοκιμάστε να παγώσετε τη μαξιλαροθήκη σας στην κατάψυξη πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Δοκιμάστε τον ανεμιστήρα και τον πάγο

Αυτό θα δροσίσει το δωμάτιο καθώς ο πάγος θα αρχίσει να λιώνει.