woman-face

Πώς να κάνεις ένα επαγγελματικό facial στο σπίτι

Τα facials στο ιατρείο της δερματολόγου ή της αισθητικού, μπορεί να είναι λίγο επιθετικά για την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνεις πάνω από μια φορά τον μήνα.

Αντίθετα, είναι πιο εύκολο -και χαλαρωτικό!- να τα ενσωματώνεις στην DIY εναλλακτική τους στη ρουτίνα ομορφιάς σου στο σπίτι. Άσε που είναι και μια πιο ήπια διαδικασία επομένως μπορείς να την επαναλαμβάνεις πιο συχνά, ακόμα και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Βρες λίγο χρόνο και αφιέρωσέ τον στον εαυτό σου, μια Κυριακή απόγευμα ή ένα βραδάκι που έχεις βάλει τα παιδιά για ύπνο. Αυτό το μίνι τελετουργικό ομορφιάς θα αποκαταστήσει την κόπωση, θα επαναφέρει τη φρεσκάδα, θα σου προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, και θα ενδυναμώσει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας σου. Γι’ αυτό επένδυσε σε προϊόντα απολέπισης που καθαρίζουν σε βάθος και αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια αποκατάστησε και θρέψε την επιδερμίδα σου με τις «θαυματουργές» μάσκες ομορφιάς.

  • Κάνε απολέπιση

Κάθε αισθητικός και δερματολόγος έχει να προτείνει τα δικά του πρωτόκολλα θεραπειών αλλά σε κάθε facial περιλαμβάνεται οπωσδήποτε και μια απολέπιση. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η απολέπιση για να την κάνεις και μόνος σου στο σπίτι. Μόλις πλύνεις και καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, η αισθητικός Renee Rouleau προτείνει να επιλέξεις ένα απολεπιστικό προϊόν με οξέα φρούτων.

Τα οξέα φρούτων (AHA, BHA, PHA) επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και διαλύουν την «κόλλα» που συγκρατεί τα συσσωρευμένα ξηρά, νεκρά, κερατινοκύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Στη συνέχεια, η αισθητικός που έχει πολλούς διάσημους πελάτες προτείνει να συνεχίσεις με ένα ευγενικό φυσικό scrub και να κάνεις απαλές κινήσεις για ένα με δύο λεπτά.

Μπορεί να νομίζεις ότι δύο διαφορετικές μορφές απολέπισης, μηχανικής και χημικής, θα είναι βαριές και σκληρές για την επιδερμίδα σου, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητο, υπερευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα. Αφού τα νεκρά κύτταρα έχουν αποκολληθεί με τη δύναμη της χημικής απολέπισης, το scrub θα τα ανασηκώσει και θα τα απομακρύνει από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

woman-face-mask

  • Do the mask

Τι έρχεται πάντα μετά την απολέπιση; H χρήση της μάσκας. Φυσικά το προϊόν που θα επιλέξεις εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματός σου. Για παράδειγμα, αν το πρόβλημά σου είναι η αφυδάτωση, καλύτερα να προτιμήσεις μια κρεμώδη μάσκα με ελαιώδη βάση για να θρέψεις την επιδερμίδα σου με ενυδάτωση και λιπίδια. Αν πάλι έχεις μικτό δέρμα, πρέπει να κοιτάξεις προς άλλη κατεύθυνση και να επιλέξεις μια μάσκα με άργιλο για να καθαρίσεις βαθιά τους πόρους από τη λιπαρότητα, το σμήγμα και τους ρύπους. Φρόντισε μόνο να εμπεριέχει ενυδατικά στοιχεία, ώστε να μην σου προκαλέσει ξηρότητα.

  • Συνέχισε με την περιποίησή σου

Μετά την εφαρμογή της αγαπημένης σου μάσκας du jour είναι η ιδανική στιγμή για την καθημερινή περιποίησή σου. Και είναι η ιδανική στιγμή γιατί το δέρμα σου είναι εξαιρετικά δεκτικό στην απορρόφηση των δραστικών συστατικών των προϊόντων που ακολουθούν. Αδιαπραγμάτευτα, λοιπόν, εφαρμόζεις έναν ορό που έχει υψηλή συγκέντρωση σε ενεργά δραστικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά και πεπτίδια. Αρκέσου σε ένα serum, δεν χρειάζεται να φορτώνεις την επιδερμίδα σου με περισσότερες φόρμουλες. Στη συνέχεια, πέρνα στη χρήση της ενυδατικής κρέμας, η οποία «κλειδώνει» την υγρασία αποτρέποντας την απώλειά της στην επιφάνεια της επιδερμίδας.