Ποιο είναι το πιο περιζήτητο face look αυτή την περίοδο εντός και εκτός πασαρέλας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποιο είναι το πιο περιζήτητο face look αυτή την περίοδο εντός και εκτός πασαρέλας;
glass skin

Face Glow, Glass Skin, After Spa skin…Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να το αποκαλέσετε, ένα είναι το ζητούμενο για την επιδερμίδα αυτή την εποχή. Να εκπέμπει υγεία, φρεσκάδα, νεότητα. Ή, με άλλα λόγια, να είναι καθαρή και διάφανη σα γυαλί, απαλλαγμένη από πόρους. Φέρτε στο μυαλό σας το δροσερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο μιας Κορεάτισσας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Το πιο δημοφιλές look εντός και εκτός πασαρέλας είναι, πλέον, συνώνυμο με την ομοιόμορφη, φωτεινή και ξεκούραστη όψη και ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βοήθεια ενός foundation, ενός highlighter ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος μακιγιάζ.

Καταρχάς, το ωραίο δέρμα συνδέεται άρρηκτα με τις θετικές επιλογές στον τρόπο ζωής μας, όπως η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ο καλός, πολύωρος ύπνος, η εντατική άσκηση.

Επιπλέον, είναι απόρροια της επιμελούς, καθημερινής ρουτίνας περιποίησής μας, που βελτιώνει τη φυσική λάμψη εκ των έσω και συνδυάζει τη συστηματική απολέπιση με τη βαθιά και πλούσια ενυδάτωση, την ενδυνάμωση του προστατευτικού φραγμού, καθώς και την υψηλή αντηλιακή προστασία χειμώνα-καλοκαίρι. Η Νο 1 και αδιαπραγμάτευτη κίνηση ομορφιάς είναι ο διπλός καθαρισμός. Όταν λέμε διπλό καθαρισμό, εννοούμε ότι καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με δύο προϊόντα διαφορετικής υφής, πριν περάσουμε στην ενυδάτωση. Στο πρώτο στάδιο χρησιμοποιούμε  λαδάκι ή balm. Και τα δύο αφαιρούν σε βάθος μακιγιάζ και σμήγμα. Στο δεύτερο βήμα εφαρμόζουμε γαλάκτωμα ή κρέμα, τζελ ή αφρό -ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας-, για απομάκρυνση των περιβαλλοντικών ρύπων.

Πολλές από εμάς έχουμε επίσης εντάξει στη ζωή μας και τα essences, και μάλιστα με το που προσγειώθηκαν στη χώρα μας από την Κορέα. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα του καθαρισμού και το πρώτο της περιποίησης που ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων φροντίδας. Ακολουθεί το serum ενυδάτωσης, λάμψης ή σύσφιξης και αμέσως μετά σειρά έχει η εφαρμογή της κρέμας ημέρας ή νύχτας. Το πρωί ολοκληρώνουμε με την αντηλιακή κρέμα, για να προστατευτούμε από τη βλαβερή ακτινοβολία.

Ψηλά στη λίστα με τα συστατικά που αναζητάμε στα καλλυντικά προϊόντα είναι τα οξέα φρούτων (AHA, BHA, PHA) για την κερατολυτική τους δράση, η ρετινόλη για την ήπια απολέπιση και τη βελτίωση του χρωματικού τόνου και η βιταμίνη C για την αντιοξειδωτική της ιδιότητα, τη βελτίωση του τόνου και την αποκατάσταση της λάμψης!