Πώς η υγρασία επηρεάζει την επιδερμίδα σας; Μερικές συμβουλές για να τη αντιμετωπίσετε!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς η υγρασία επηρεάζει την επιδερμίδα σας; Μερικές συμβουλές για να τη αντιμετωπίσετε!
skin care 5

Το επίπεδο υγρασίας αναφέρεται στην ποσότητα των σταγονιδίων νερού στον αέρα. Για υγιές δέρμα απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός υγρών και ξηρών συνθηκών. Τα επίπεδα υγρασίας που είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος – αν ζείτε σε μια περιοχή όπου το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ χαμηλό, το δέρμα σας θα αισθάνεται ξηρό και τραχύ, ενώ αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία, το δέρμα σας μπορεί να γίνει επιρρεπές σε ακμή και εξανθήματα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Femina.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Η υγρασία προκαλεί ιδρώτα και ο ιδρώτας περιέχει βρωμιά και υπολείμματα. Επιπλέον, το σώμα σας αποβάλλει αλάτι μέσω του ιδρώτα, το οποίο προσκολλάται στο δέρμα σας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξανθήματα. Ως αποτέλεσμα, ο συχνός καθαρισμός του προσώπου σας είναι κρίσιμος. O υπερβολικός  καθαρισμός προσώπου, καθώς μπορεί να προκαλέσει την ξηρότητα του δέρματός σας. Προτείνει να χρησιμοποιείτε κρύο νερό και ένα ελαφρύ πλύσιμο προσώπου για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Εβδομαδιαία περιποίηση προσώπου

Κατά τη διάρκεια των μουσώνων, το δέρμα σας τείνει να συσσωρεύει περισσότερο λάδι, υπολείμματα και ρύπους. Το πλύσιμο του προσώπου δεν αρκεί- θα πρέπει επίσης να κάνετε μια εβδομαδιαία περιποίηση προσώπου στο σπίτι που αποτελείται από βασικά βήματα που έχει αποδειχθεί ότι αποκαθιστούν τη φυσική υγεία και τη λιπαρότητα του δέρματος:

Προτείνεται να αφιερώνετε 30 λεπτά την εβδομάδα για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Καθαρισμός: Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το πρόσωπό σας με ένα αξιοπρεπές καθαριστικό προσώπου.

Απολέπιση: Θα πρέπει επίσης να έχετε ένα αξιοπρεπές scrub στο ράφι με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αν δεν έχετε, απλά χρησιμοποιήστε ένα μισοκομμένο λεμόνι και ζάχαρη για να τρίψετε το πρόσωπό σας.

Μασάζ προσώπου: Απλώστε ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και του χαρίζει φυσική λάμψη.

Μάσκες προσώπου: Η σπουδαιότερη συσκευασία προσώπου είναι ο πολτός φρούτων. Δοκιμάστε μια μάσκα προσώπου με μπανάνα, μια μάσκα αβοκάντο ή μια μάσκα παπάγιας. Απλώστε τον πολτοποιημένο καρπό στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τον μετά από 15-20 λεπτά.

Ενυδατωθείτε: Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό είναι απαλές για το δέρμα.

Πρόληψη της ακμής

Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή και στα ξεσπάσματα, η υγρασία μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Για να το αποφύγετε αυτό, διατηρείτε το πρόσωπό σας καθαρό και χρησιμοποιείτε υγρά μαντηλάκια για να απομακρύνετε τη βρωμιά από τα μαλλιά που αγγίζουν το πρόσωπό σας. Για να διαχειριστείτε την ακμή, αποφύγετε τη χρήση λοσιόν με βάση το λάδι και προτιμήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ.