woman-behind-hat

Ποιες θεραπείες μπορείς να κάνεις στο δερματολόγο σου το καλοκαίρι;

Παναγιώτα Ρήγα

Δερματολόγος Ενηλίκων και Παίδων

Αφροδισιολόγος

 

Σίγουρα υπάρχουν θεραπείες δέρματος που γίνονται τον χειμώνα. Υπάρχουν όμως κι άλλες που δεν έχουν εποχή. Η μεσοθεραπεία, το botox, η μικροδερμοαπόξεση, ο καθαρισμός του δέρματος και το HIFU είναι οι σημαντικότερες από αυτές. Τι θα πρέπει να προσέξουμε πριν και μετά την εφαρμογή τους;

 

Ο ήλιος είναι απόλαυση, δίνει χαρά και ζωή αλλά την ίδια στιγμή ταλαιπωρεί έντονα το δέρμα μας. Και αυτό γιατί η ηλιακή ακτινοβολία δημιουργεί οξειδωτικό στρες στα κύτταρα, επιταχύνει τη γήρανση και προκαλεί αφυδάτωση. Για αυτούς τους λόγους, η επιδερμίδα μας χρειάζεται, παράλληλα με την σωστή αντηλιακή προστασία, και έξυπνες θεραπείες ενίσχυσης. Όμως, ποιες είναι αυτές οι θεραπείες που επιτρέπεται να κάνουμε το καλοκαίρι;

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ SKIN BOOSTERS

Tα skin boosters είναι προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ και συνδυασμό αμινοξέων. Καθώς το υαλουρονικό οξύ “καταναλώνεται” με την έκθεση στον ήλιο και το δέρμα δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο, η αναπλήρωσή του είναι πολύ σημαντική για την επιδερμίδα. Από την άλλη, τα αμινοξέα είναι τα “τουβλάκια” που χρειάζεται το δέρμα μας για να δημιουργήσει πρωτεΐνες, όπως το κολλαγόνο, και να διατηρεί τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του. Tα skin boosters προσφέρουν τροφή και ισχυρή ενυδάτωση, δίνουν ελαστικότητα και λάμψη, βελτιώνουν την πυκνότητα του δέρματος και δρουν αντιγηραντικά. Δύο θεραπείες πριν από τις διακοπές είναι αρκετές ώστε να προετοιμάσεις και να θωρακίσεις το δέρμα σου ενώ στην επιστροφή, καλό είναι να επαναλάβεις άλλη μία για να αποκαταστήσεις τις φθορές.

ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Προηγμένες συσκευές μικροδερμοαπόξεσης, όπως το Pristine Viora, με υψηλής ποιότητας κεφαλές κατάλληλες για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα, έχουν ευεργετικά οφέλη για το δέρμα μας. Διώχνουν τα νεκρά κύτταρα, ξεμπλοκάρουν τους πόρους, καθαρίζουν το σμήγμα και παράλληλα ωθούν το δέρμα να ανανεώσει τα κύτταρά του ενώ βοηθούν και στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. “Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το καλοκαίρι, αφού δε χρησιμοποιούμε ερεθιστικά χημικά peelings ούτε τραυματίζουμε την επιδερμίδα, αλλά με μηχανικό τρόπο αναζωογονούμε το δέρμα”, εξηγεί η Παναγιώτα Ρήγα. Αντιοξειδωτικά και ενυδατικά εξειδικευμένα προϊόντα συνδυάζονται με τη θεραπεία, έτσι ώστε η επιδερμίδα να ενυδατωθεί σε βάθος και να λάμψει.

GENEO

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα οξυγονοθεραπείας προσφέρει οξυγόνωση, ανανέωση και τροφή στην επιδερμίδα. Είναι η ιδανική καλοκαιρινή θεραπεία, αφού δεν υπάρχει ερεθισμός στο δέρμα και αλληλεπίδραση με τον ήλιο. “Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, ο δερματολόγος επιλέγει τον κατάλληλο συνδυασμό δραστικών συστατικών: Ρετινόλη αν χρειαζόμαστε αντιγήρανση, βιταμίνη C και αζελαϊκό οξύ αν θέλουμε λάμψη, ενεργό άνθρακα αν πρέπει να ελέγξουμε τη λιπαρότητα”, λέει η δερματολόγος. Αντίστοιχα δραστικά serums διηθούνται στην επιδερμίδα με υπέρηχο και τέλος ολοκληρώνουμε τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητα για σύσφιξη προσώπου, λαιμού και περιγράμματος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ULTRASONIC SKIN BLADE

Σε αυτό το treatment ο καθαρισμός της επιδερμίδας γίνεται χωρίς ατμό και χωρίς πίεση. Πρόκειται για μια θεραπεία για βαθύ καθαρισμό, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία για το δέρμα. “Το μυστικό είναι στο συνδυασμό της δύναμης των υπερήχων που ρευστοποιούν το σμήγμα και ενός ειδικού αφρού που περιέχει μη ερεθιστικά οξέα φρούτων και υαλουρονικό οξύ”, μας εξηγεί η ειδικός.  Αποτέλεσμα: μια άμεσα καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα, χωρίς ερεθισμό.

HIFU: Σύσφιξη του δέρματος με μικροεστιασμένο υπέρηχο

Αν χρειάζεσαι άμεση ανανέωση και σύσφιξη του δέρματος πριν από τις διακοπές, αλλά δεν έχεις στη διάθεσή σου τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας νημάτων, τότε αυτή η θεραπεία είναι για ιδανική. Όπως μας εξήγησε η δερματολόγος, “Χρησιμοποιώντας ειδικό ιατρικό υπέρηχο και με διαφορετικές κεφαλές που εστιάζουν στα βαθύτερα στρώματα του προσώπου αλλά και στο δέρμα επιτυγχάνουμε ανόρθωση του περιγράμματος, βελτίωση του λαιμού, τόνωση των ζυγωματικών, μείωση γραμμών και ρυτίδων, λείανση της επιδερμίδας”.

BOTOX

Το botox δεν έχει “εποχή”, όμως είναι μία έξυπνη κίνηση που θα σε βοηθήσει να μην αποκτήσεις νέες ρυτίδες μέσα στο καλοκαίρι. Η εξήγηση είναι απλή: Όταν είμαστε στον ήλιο συχνά κάνουμε γκριμάτσες που επιτείνουν τις ρυτίδες μας, καθώς είναι γνωστό ότι πολλές ρυτίδες δημιουργούνται λόγω εκφράσεων και κινήσεων των μυών, ειδικά στο μεσόφρυο, στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια. Μαλακώνοντας λοιπόν αυτές τις κινήσεις σίγουρα το δέρμα σου θα γλυτώσει πολλή από τη φθορά του καλοκαιριού.