Ποια είναι τα αίτια που προκαλούν κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών

Home ΥΓΕΙΑ Ποια είναι τα αίτια που προκαλούν κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών
foot 1

Τις περισσότερες φορές, οι μυϊκές κράμπες υποχωρούν από μόνες τους. Αλλά γιατί συμβαίνουν αρχικά; Και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από μια κράμπα την επόμενη φορά που θα σας παρουσιαστεί; Μιλήσαμε με μερικούς ειδικούς για να μάθουμε, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Real Simple.

Ανεπαρκής ενυδάτωση

Μία από τις πιο συχνά αναφερόμενες αιτίες των κράμπων στα δάχτυλα των ποδιών είναι η αφυδάτωση. Αλλά κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η αλήθεια είναι λίγο πιο βρώμικη από αυτό. Ορισμένες περιπτώσεις μυϊκών κραμπών μπορούν να συνδεθούν με την αφυδάτωση, αλλά άλλες είναι πιο συνεπείς με την υπερβολική ενυδάτωση – και την επακόλουθη έλλειψη ηλεκτρολυτών.

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις ότι οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών μπορεί να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες. “Οι πιο συνηθισμένες διατροφικές ελλείψεις που οδηγούν σε κράμπες είναι η έλλειψη επαρκών βιταμινών Β, καλίου, μαγνησίου και νατρίου.

Μυϊκή καταπόνηση ή υπερβολική χρήση

Ορισμένες έρευνες έχουν συνδέσει την έντονη άσκηση με τις μυϊκές κράμπες. Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό – και γιατί επηρεάζει ορισμένους ανθρώπους και όχι άλλους. Αλλά η υπερκόπωση αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις πιο κοινές (πιθανές) αιτίες μυϊκών κραμπών.

Έλλειψη άσκησης

Είναι ενδιαφέρον ότι η έλλειψη άσκησης αναγνωρίζεται επίσης ως κοινή αιτία μυϊκών κραμπών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανεπαρκής ροή του αίματος θεωρείται ότι προκαλεί μυϊκές κράμπες και η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία.

Άβολα παπούτσια

Τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά -ιδιαίτερα τα παπούτσια που είναι πολύ στενά- μπορεί να εμποδίζουν το αίμα σας να ρέει όπως θα έπρεπε. Τα παπούτσια που δεν στηρίζουν σωστά τα πόδια σας μπορεί να προκαλέσουν στους μύες των ποδιών και των ποδιών σας να εργάζονται πιο σκληρά από ό,τι έχουν συνηθίσει. Δεδομένου ότι οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία -ανεπαρκής ροή του αίματος ή μυϊκή κόπωση- μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει κράμπες, τα υποδήματά σας μπορεί να ευθύνονται για τον πόνο σας.

Ιατρικές παθήσεις

Πολλές διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις έχουν συνδεθεί με μυϊκές κράμπες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Πάρκινσον, ο διαβήτης και άλλες.

Εγκυμοσύνη

Οι μυϊκές κράμπες είναι συχνές στην εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι μισές από όλες τις εγκύους τις εμφανίζουν.