3 ευεργετικές χρήσεις προσφέρει το αλάτι Epsom

Home ΥΓΕΙΑ 3 ευεργετικές χρήσεις προσφέρει το αλάτι Epsom
epsom salt

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για τα οφέλη του αλατιού Epsom στην υγεία, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Real Simple.

Για τη φροντίδα των ποδιών και την ανακούφιση από τον πόνο

Ο Bruce Pinker, DPM,  ποδίατρος και χειρουργός ποδιών και ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Progressive Foot Care στο White Plains της Νέας Υόρκης, συνιστά στους ασθενείς του σχεδόν καθημερινά ενυδάτωση με αλάτι Epsom. Το αλάτι Epsom είναι διαθέσιμο για χρήση από τους καταναλωτές εδώ και δεκαετίες και οι ενυδατώσεις με αλάτι Epsom μπορούν να είναι πολύ ευεργετικές για τα πονεμένα, τραυματισμένα πόδια. Και πάλι, σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να απορροφηθεί μέσω του δέρματος, αλλά λόγω των αποτελεσμάτων που έχουν δει στη δική τους πρακτική, οι γιατροί το συνταγογραφούν συστηματικά για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τα πόδια.

Καταπολεμήσει άγχους

Σύμφωνα με την Rhonda Mattox, MD, ιατρό με πιστοποίηση στην ψυχιατρική και τη νευρολογία, το αλάτι Epsom είναι ένα από τα εργαλεία της εργαλειοθήκης της που μπορεί να είναι χρήσιμο για ασθενείς με διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του άγχους. Η ίδια εξηγεί ότι συστήνει λουτρά με αλάτι Epsom σε άτομα που λαμβάνουν ήδη πολλαπλά φάρμακα, όταν δεν θέλω τις πιθανές επιπτώσεις της προσθήκης ενός ακόμη φαρμάκου που θα μπορούσε να συμβάλει σε παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις, ή σε ασθενείς μου που δεν θέλουν φάρμακα, τελεία και παύλα. Ο Dr. Mattox λέει ότι οι άνθρωποι με ανεπάρκεια μαγνησίου είναι πιο πιθανό να έχουν παράπονα για άγχος και αϋπνία. Και ενώ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν σπουδαία δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι το μαγνήσιο απορροφάται μέσω του δέρματος, συνιστά τα λουτρά με αλάτι Epsom για ασθενείς με ήπιο έως μέτριο άγχος – ακόμη και αν τα οφέλη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το φαινόμενο placebo σε λειτουργία.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Μαζί με το άγχος, η Dr. Mattox συνιστά τα λουτρά με αλάτι Epsom στους ασθενείς της που αντιμετωπίζουν αϋπνία ή άλλα παράπονα που σχετίζονται με τον ύπνο. Με βάση τις αυτοαναφορές των ασθενών στο ιατρείο της (χωρίς ομάδα ελέγχου), διαπίστωσε ότι όσοι κάνουν λουτρά με αλάτι Epsom αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ήρεμοι, πιο χαλαροί και τους είναι πιο εύκολο να αποκοιμηθούν. Και πάλι, ακόμη και αν αυτό οφείλεται στο φαινόμενο placebo και όχι στην πραγματική απορρόφηση μαγνησίου, εξακολουθεί να το θεωρεί νίκη. Αν τα μπάνια μπορούν να βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους μυς σας, να μειώσετε το άγχος σας και μπορούν να αποτελέσουν ένα σπουδαίο μέρος ενός νυχτερινού τελετουργικού κατάκλισης που σας προετοιμάζει για έναν υπέροχο νυχτερινό ύπνο με λιγότερο πόνο, τότε υπολογίστε με να σας το συστήσω με λίγο αλάτι Epsom.