0093b

Πασχαλιάτικη πίτα με σέσκουλα

Πιτούλα εύκολη και πολύ γιορτινή. Μπορείτε να την φτιάξετε και με σπανάκι ή και ανάμεικτα χορταρικά που θα βρείτε στη λαϊκή.
Προετοιμασία: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά Μερίδες: 6

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σέσκουλα (χοντροκομμένα)
  • 3 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 250 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • 100 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (τριμμένο)
  • 8 αυγά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής