1108b2

Cheesecake μπακλαβάς

Το cheesecake μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που «παντρεύει» 2 συνταγές που όλοι αγαπάμε. Ο παραδοσιακός μπακλαβάς συνδυάζεται με την βελούδινη, τυρένια κρέμα του cheesecake και μας δίνει ένα γλυκό… του ονείρου!

Προετοιμασία: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 75 λεπτά Μερίδες: 8

Υλικά

Για την κρέμα

  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τα φύλλα

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 120 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής