Είστε όλη μέρα στον υπολογιστή; 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!

Home ΥΓΕΙΑ Είστε όλη μέρα στον υπολογιστή; 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!
gunaika doylevei me upologisti kourasmeni

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας στον σημερινό κόσμο απαιτούν να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας στον υπολογιστή. Επομένως, είναι πρακτικά αδύνατο να αποφύγετε τη χρήση του υπολογιστή και να μειώσετε το χρόνο της οθόνης σας. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, οι περισσότεροι από εμάς περνούν λίγο χρόνο της ημέρας βλέποντας τηλεόραση για να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τη ρουτίνα μας. Όλα αυτά τα πράγματα προστίθενται στο συνολικό χρόνο της οθόνης σας. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παθήσεις όπως ξηροφθαλμία και άλλα προβλήματα στα μάτια σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  The Art of Healthy Living.

Χρησιμοποιήστε τον σωστό φωτισμό

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε εάν  το φως είναι κατάλληλο για τα μάτια σας όταν είστε μπροστά στον υπολογιστή. Εάν ο φωτισμός στο γραφείο σας δεν είναι σωστός τότε αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην όραση σας.

Η μείωση  του φωτισμού είναι το μυστικό

Γνωρίζετε ότι το έντονο φως από το φως που ανακλά τους τοίχους μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβές για τα μάτια σας και να προκαλέσει πίεση στα μάτια; Επομένως, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε το έντονο φως στο γραφείο σας. Βοηθά επίσης στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος καθώς βοηθά στη δημιουργία φωτισμού που δεν είναι πολύ σκληρός για τα μάτια.

Η οθόνη σας χρειάζεται αναβάθμιση

Εάν η οθόνη του υπολογιστή σας δεν έχει ήδη αναβαθμιστεί σε LED, τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε. Είναι σημαντικό εάν θέλετε να προστατεύσετε τα μάτια σας από επιβλαβείς φωτισμούς. Είναι σημαντικό επειδή οι παλιές οθόνες CRT προκαλούν ένα αισθητό τρεμόπαιγμα στην εικόνα. Είναι μια σημαντική αιτία καταπόνησης των ματιών του υπολογιστή. Και, εάν η έκθεση τέτοιων οθονών είναι παρατεταμένη, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως ξηροφθαλμία και κοντόφθαλμη όραση.

Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας 

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να αποφύγετε πολλές οφθαλμικές παθήσεις εάν αρχίσετε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή σας; Ναι,  ακούσατε σωστά. Όταν  τα ανοιγοκλείνετε, τα μάτια σας υγραίνονται και μπορείτε να αποφύγετε κάθε είδους ερεθισμό.

Πάνω απ ‘όλα, δίνει στα μάτια σας μια στιγμιαία ξεκούραση, η οποία είναι σημαντική, ειδικά όταν πρέπει να εργάζεστε όλη μέρα στο γραφείο σας καθισμένος μπροστά από τον υπολογιστή.

Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα

Η  σκληρή δουλειά είναι σημαντική αλλά πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας. Θα πρέπει να κάνετε μικρά διαλειμματα για να ξεκουράσετε τα μάτια σας και επίσης κρατάει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σας.

Πηγαίνετε συχνά στον οφθαλμίατρο

Τέλος, το βασικό πράγμα εάν πρέπει να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας σε έναν υπολογιστή είναι ότι θα πρέπει να κάνετε τακτικές εξετάσεις ματιών. Θα σας βοηθήσει να μείνετε ενημερωμένοι με τη συνολική υγεία των ματιών σας.

Photos by pexels

 

 


Η Health Editor Προτείνει: