Συμπτώματα που δείχνουν την πιθανότατα όγκου στον εγκέφαλο!

Home ΥΓΕΙΑ Συμπτώματα που δείχνουν την πιθανότατα όγκου στον εγκέφαλο!
brain doctor

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα πιθανά συμπτώματα; Θυμηθείτε, κανένα από αυτά δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχετε όγκο στον εγκέφαλο, αλλά εάν ανησυχείτε, δείτε το γιατρό σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Independent.

Επιληπτικές κρίσεις

Εάν έχετε μια κρίση στα ξαφνικά,  θα πρέπει να κάνετε ένα εγκεφαλογράφημα.

Δεν μπορείτε να κουνήσετε την μια πλευρά του σώματος σας

Τέτοια αδυναμία μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, ή μπορεί να γίνει πιο αισθητή σταδιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Επισημασμένη διαταραχή ομιλίας, αδυναμία εύρεσης των λέξεων σας ή λάθος λόγια στην ομιλία σας

Όταν προσπαθούμε να βρούμε  μια λέξη μερικές φορές είναι φυσιολογικό, αλλά θα ήταν ανησυχητικό ένα έχετε όγκο στον εγκέφαλο σε περίπτωση που  χειροτερεύει σταθερά για μια περίοδο εβδομάδων ή μηνών και σχετίζεται με άλλα συμπτώματα.

 Αλλαγή προσωπικότητας

Άτομα που έχουν όγκο στον εγκέφαλο μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα αστάθειας ή ανικανότητα να πραγματοποιήσουν εργασίες τις οποίες συνήθιζαν να κάνουν όπως για παράδειγμα, να παίξουν ένα όργανο ή απλά να διεκπεραιώσουν το internet banking.

Αλλαγές στην όραση

Μερικές φορές, οι όγκοι στον εγκέφαλο μειώνουν την ικανότητά μας να βλέπουμε αντικείμενα από τη μία πλευρά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τους ανθρώπους, να μην μπορούν να δουν κάποιον να κάθεται στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά. Εάν ανησυχείτε για αλλαγές στην όραση, ξεκινήστε βλέποντας έναν οφθαλμίατρο, ο οποίος μπορεί να κάνει πλήρη εξέταση των ματιών και να σας παραπέμψει στο νοσοκομείο, εάν είναι απαραίτητο.

Δυσκολία ανάγνωσης ή ερμηνείας λέξεων

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι σε λίγες εβδομάδες, δυσκολεύεστε όλο και περισσότερο να γράψετε μηνύματα ή να στείλετε κείμενα ή να επεξεργαστείτε τι λένε οι υπότιτλοι σε μια ταινία, μπορεί να μην έχετε την ικανότητα να δείτε τις λέξεις καθαρά, αλλά επίσης ο εγκέφαλος αρνείται να τα ερμηνεύσει ή να τα κατανοήσει.

Πονοκέφαλοι

Οι πονοκέφαλοι είναι το σύμπτωμα που οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν με τους όγκους του εγκεφάλου, αλλά στην πραγματικότητα είναι σχετικά ασυνήθιστο ο πονοκέφαλος να είναι το μόνο σύμπτωμα όγκου του εγκεφάλου. Όταν ανησυχείτε για όγκους του εγκεφάλου, οι γιατροί μιλούν για «πονοκέφαλο συν», που σημαίνει πονοκέφαλο και άλλα συμπτώματα. Οι ανησυχητικοί πονοκέφαλοι είναι εκείνοι που έχουν γίνει «σαφώς, σίγουρα και προοδευτικά χειρότεροι» για μια περίοδο δύο έως τριών μηνών, και οι οποίοι συνδέονται με ορισμένα από τα άλλα συμπτώματα.

Εάν ο πονοκέφαλος είναι το μόνο σύμπτωμα, είναι συνήθως ένας πονοκέφαλος που διαφέρει από οποιονδήποτε πονοκέφαλο που είχατε ποτέ στο παρελθόν και ο οποίος γίνεται πολύ πιο σοβαρός πολύ γρήγορα, για μια περίοδο μερικών εβδομάδων. Μπορεί να υπάρχει το πρωί, να σας ξυπνά από τον ύπνο ή να σχετίζεται με ναυτία, έμετο και υπνηλία.