Ένας οδηγός διατροφολόγων για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό αυτό το χειμώνα!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ένας οδηγός διατροφολόγων για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό αυτό το χειμώνα!
omorfes kopeles trwne froute

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πανδημίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παρακολουθούμε την υγεία, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας. Η υποστήριξη και η οικοδόμηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος τροποποιώντας τις δίαιτές μας και διασφαλίζοντας ότι θα κοιμηθούμε καλά μπορεί να βοηθήσει να παραμείνουμε δυνατοί (ανεξάρτητα από την τρέχουσα υγεία σας, το καλύτερο αμυντικό όπλο ενάντια σε οποιαδήποτε ασθένεια – συμπεριλαμβάνεται το Covid-19) ενισχύει την ανοσοποιητική σας λειτουργία. Μπορούμε να ξεκινήσουμε εξετάζοντας τι τρώμε και πίνουμε καθημερινά. Εδώ είναι οι τέσσερις χρυσοί κανόνες που πρέπει να δοκιμάσετε τώρα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  British Vogue.

  • Σταματήστε να καταναλώνετε ανθυγιεινά τρόφιμα

Κόψτε ή περιορίστε τα μεταποιημένα συσκευασμένα τρόφιμα, καθώς και τα υδρογονωμένα λίπη και τα φυτικά έλαια, τα takeaways, γρήγορο φαγητό, πρόσθετα  ζαχαρούχα τρόφιμα και ψητά, κακή ποιότητα πρωτεϊνών και αλλαντικών, τα τσιγάρα και το αλκοόλ. Όλα αυτά αναστατώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

  • Επικεντρωθείτε στο φαγητό στην απλούστερη μορφή του

Επιλέξτε αφθονία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθαρές πρωτεΐνες όπως οργανικά κρέατα, όσπρια, αυγά ελευθέρας βοσκής,  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και σπόροι και σύνθετοι ολόκληροι υδατάνθρακες, όπως λαχανικά ρίζας και ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη. Όταν εστιάζετε σε τρόφιμα όπως αυτά, η διατροφή σας θα είναι φυσικά γεμάτη θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα που έχουν την ικανότητα να υποστηρίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Συμπληρώματα διατροφής

Εκτός από την κατάποση λιποσωμικής βιταμίνης C για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να προστατεύσει αποτελεσματικότερα από ιογενείς λοιμώξεις, προτείνω επίσης να πάρετε ένα καλής ποιότητας συμπλήρωμα ψευδαργύρου (ενεργοποιεί ένζυμα που διαλύουν τις πρωτεΐνες σε ιούς και βακτήρια, ώστε να είναι λιγότερο ικανά να εξαπλωθούν), βιταμίνη D και καλής ποιότητας προβιοτικά, για να διατηρήσετε το έντερο υπό έλεγχο.

  • Η υγεία του εντέρου είναι το παν

Ένα υγιές μικρόβιο του εντέρου είναι το θεμέλιο για τη συνολική ευεξία σας, καθώς ενεργοποιεί την ανοσολογική απόκριση του σώματός σας όταν ανιχνεύει εισβολείς. Εκτός από τη λήψη προβιοτικών καλής ποιότητας και την ισορροπημένη διατροφή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντικό να κοιμάστε 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ, να ασκείστε τακτικά, να διαχειρίζεστε το άγχος και να περιορίζετε την πρόσληψη αλκοόλ. Επιπλέον, η κατανάλωση επαρκών  υγρών, είτε πρόκειται για νερό, ζωμούς ή τσάι από βότανα, είναι το κλειδί.

 

 

 


Η Health Editor Προτείνει: