Είναι κακό τελικά να καταναλώνουμε νερό κατά την διάρκεια του φαγητού; Οι ειδικοί απαντάνε

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Είναι κακό τελικά να καταναλώνουμε νερό κατά την διάρκεια του φαγητού; Οι ειδικοί απαντάνε
cheers

“Δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα, ότι μια λογική ποσότητα νερού θα επηρέαζε αρνητικά την πέψη. Το στομάχι διατηρεί ένα πολύ όξινο περιβάλλον και είναι αρκετά προσαρμόσιμο. Σε υγιείς ανθρώπους, το στομάχι εκκρίνει αρκετό υγρό και οξύ για να φιλοξενήσει το γεύμα και να ξεκινήσει τη διαδικασία πέψης “, εξηγεί η διαιτολόγος με έδρα την Ατλάντα, Marisa Moore, MBA RDN.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι εάν αντιμετωπίζετε ορισμένα πεπτικά προβλήματα όπως η παλινδρόμηση οξέος, η λήψη υπερβολικής ποσότητας νερού κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Για αυτούς που είναι επιρρεπείς, είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των γευμάτων, προκειμένου να “αποφύγετε τυχόν προβλήματα με υπερβολικό όγκο που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο στομάχι ή παλινδρόμηση”.

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση νερού πριν ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων είναι στην πραγματικότητα μια άποψη που υποστηρίζεται από διαιτολόγο εάν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά.

Η διαιτολόγος με έδρα το Μπέρμιγχαμ, Jessica Ivey, RDN, δήλωσε ότι το νερό μπορεί να είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν την τάση για υπερβολική κατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια των γευμάτων. “Προτείνω ότι οι πελάτες που προσπαθούν να χάσουν βάρος και παλεύουν με την υπερκατανάλωση τροφής δοκιμάζουν πόσιμο νερό πριν και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, καθώς μπορεί να τους βοηθήσουν να αισθάνονται πιο γεμάτοι και, επομένως, να είναι ευκολότερο να ελέγχουν τις μερίδες των τροφίμων.”

Συνέχισε λέγοντας, “Το ποτό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί επίσης να είναι μια μέθοδος για την επιβράδυνση του ρυθμού φαγητού, δίνοντας χρόνο στις ορμόνες κορεσμού που παράγονται κατά το φαγητό για να ταξιδέψουν στον εγκέφαλο και να δώσουν το σήμα της πληρότητας. Η γρήγορη κατανάλωση τροφής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση.”

Με αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο μυαλό, μαζί με τη γνώση ότι η λήψη ενός μεσαίου γεύματος δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή πράξη, θα συνεχίσουμε να πίνουμε το νερό ή το παγωμένο τσάι μας με μέτρο και μεράκι ενώ μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.