6 τρόποι για να μειώσουμε την τριχόπτωση

Home ΥΓΕΙΑ 6 τρόποι για να μειώσουμε την τριχόπτωση
kastani kopela teleio mallio

Η τριχόπτωση είναι πραγματικά ένα καταστροφικό ταξίδι για τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο τους, αλλά για τις γυναίκες, μπορεί να είναι ένα κρίσιμο ταξίδι καθώς δημιουργούν μια σύνδεση μαλλιών με την ομορφιά τους. Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να συμβεί λόγω διαφόρων λόγων όπως ορμονικές αλλαγές, στρες, γενετική ή απλώς μια φυσική διαδικασία γήρανσης, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Healthy Beauty Tips.

Ξεκινήστε να παίρνετε συμπληρώματα

Οι βιταμίνες αποτρέπουν την τριχόπτωση και αυτό έχει αποδειχθεί από διάφορες μελέτες. Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμινών λόγω μιας μη ισορροπημένης ή ανθυγιεινής διατροφής, που προκαλεί στα μαλλιά απώλεια της δύναμή τους και έτσι πέφτουν ευκολότερα. Συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα για την απώλεια μαλλιών σας ή όχι και πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας τις πραγματικές σας ανάγκες χωρίς  πρόσληψη υπερβολικών δόσεων βιταμινών.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής τουλάχιστον 4 λεπτά την ημέρα μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά έλαια ενώ κάνετε μασάζ καθώς τρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Μετά το μασάζ, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη βούρτσα αντί για μια κανονική. Αυτό βοηθά περαιτέρω τα έλαια να κατανέμονται ομοιόμορφα στο τριχωτό της κεφαλής και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος.

Χυμός κρεμμυδιού

Αυτή είναι μια παλιά αλλά αποτελεσματική θεραπεία που προάγει την πρόληψη της τριχόπτωσης για αιώνες. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αλωπεκία μπορεί να θεραπευτεί εφαρμόζοντας χυμό κρεμμυδιού σε αυτές τις περιοχές αρκετές φορές την εβδομάδα. Αυτό βοηθά στην αναγέννηση των μαλλιών και κάνει τα θυλάκια των μαλλιών ισχυρότερα. Το 80% των ανθρώπων έχουν δει βελτιώσεις μετά από χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων ως αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας.

Photo: Pexels.com

Θεραπεία ορμονών

Η ανισορροπία των ορμονών μπορεί να συμβεί κυρίως μετά την εμμηνόπαυση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί ακόμη και πριν. Η ανισορροπία προκαλεί πολλές παρενέργειες, καθώς η τριχόπτωση είναι μία από αυτές και οι γιατροί συστήνουν ορμονική θεραπεία για να το σταματήσουν. Συνήθως συνιστώνται τα αντισυλληπτικά χάπια, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη για τη διόρθωση της ανισορροπίας των ορμονών. Ορμόνες όπως τα ανδρογόνα προκαλούν επίσης πτώση των μαλλιών, η οποία μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση αντι-ανδρογόνων φαρμάκων, αλλά συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Πριν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο, προσπαθήστε να μάθετε για την τριχόπτωση και να βρείτε διαφορετικούς τρόπους για να την θεραπεύσετε. Μερικοί ασθενείς δεν είναι ικανοί να ανταποκριθούν σε θεραπείες όπου είναι θεραπείες στο σπίτι ή κατάλληλες ιατρικές θεραπείες. Είναι μια δαπανηρή επιλογή, επώδυνη και μερικές φορές μπορεί να μην ταιριάζει στο άτομο, προκαλώντας λοιμώξεις.

Σε αυτήν τη διαδικασία, οι γιατροί παίρνουν ένα κομμάτι του τριχωτού της κεφαλής σας και το βάζουν στην φαλακρή περιοχή για να προωθήσουν την ανάπτυξη φυσικά.

Μινοξιδίλη

Εγκρίθηκε από το FDA, το minoxidil είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Συνιστάται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και πολλοί άνθρωποι μένουν ικανοποιημένοι μετά τη χρήση του.

Αυτό το φάρμακο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών στο έπακρο, προκαλώντας σκόπιμα τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών. Προάγει την πάχυνση των μαλλιών και την υψηλή πυκνότητα τους.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από την τριχόπτωση στην αρχή κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου, αλλά αυτό τελειώνει μετά από μερικούς μήνες και, με τη σειρά του, αναγκάζει τα μαλλιά να γίνουν πιο λαμπερά και πιο δυνατά.