5 αίτια που προκαλούν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 5 αίτια που προκαλούν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες
couple playing with phones

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να παλεύετε με χαμηλή λίμπιντο. Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν διαφορετικά επίπεδα λίμπιντο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Positive Med, εδώ είναι πέντε κοινές αιτίες χαμηλής λίμπιντο στις γυναίκες:

Άγχος

Το άγχος μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει ενάντια στα επίπεδα λίμπιντο. Ακόμη χειρότερα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι για τις γυναίκες είναι πιο πιθανό το άγχος αυτό να προκαλείται από τον σύντροφο τους. Εάν έχετε πολλά προβλήματα αυτή την περίοδο, είναι εύκολο να βάλετε τη σεξουαλική σας ζωή στην άκρη.

Πόνος

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ και θα πρέπει να το εξετάσετε με μια επίσκεψη στον γυναικολόγο σας. Για παράδειγμα, η ξηρότητα του κόλπου θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, προϊόντων πλύσης ή άλλα ιατρικά ζητήματα, όπως η δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους ή οι ορμονικές αλλαγές, θα μπορούσαν επίσης να κάνουν τη συνουσία επώδυνη. Εάν αισθάνεστε πόνο όταν κάνετε σεξ, μην το παραμελήσετε!

Πολύ ψηφιακά ‘’συνδεδεμένοι’’

Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και τα κοινωνικά μέσα κυριαρχούν στη ζωή μας. Το κινητό σας είναι συχνά το πρώτο και τελευταίο πράγμα που βλέπετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι το 70% των ζευγαριών συμφώνησαν ότι τα τηλέφωνά τους παρεμβαίνουν στη σεξουαλική τους ζωή. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβο και δώστε στον σύντροφό σας χρόνο ποιότητας. Είναι σημαντικό να μην αφήσετε τον ψηφιακό κόσμο να αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση σας.

Είστε ανασφαλής

Οι αντιληπτές αδυναμίες του σώματος είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο μπορεί να νιώθετε άβολα με το σεξ. Η αυτο-εικόνα σας έχει τεράστια επίδραση στο πώς σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε σεξουαλικά. Εάν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε άβολα με τη φυσική σας εμφάνιση, ήρθε η ώρα να εργαστείτε για να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Βελτιώστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Έλλειψη άσκησης

Εάν αισθάνεστε νωθρή και δεν έχετε  ενέργεια για σεξ, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η έλλειψη άσκησης. Η άσκηση (ή η έλλειψη αυτής) επηρεάζει τόσες πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Όχι μόνο ενισχύει τη διάθεσή σας και μειώνει το άγχος, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τη ροή του αίματος σας και να αυξήσει τις ενδορφίνες. Όσο περισσότερο το σώμα σας είναι σε θέση να παράγει αυτές τις ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, τόσο καλύτερη θα είναι η ροή του αίματός σας και όσο καλύτερη είναι η ροή του αίματος και η παραγωγή ενδορφίνης, τόσο πιθανότερο είναι να έχετε ενέργεια κατά την σεξουαλική επαφή.