Νευροτοξίνες για προληπτική αντιγήρανση: Να τι πρέπει να γνωρίζετε!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Νευροτοξίνες για προληπτική αντιγήρανση: Να τι πρέπει να γνωρίζετε!
photobook

Σε ποια ηλικία ενδείκνυται να αρχίσει κανείς;

Όλο και περισσότερο αυξάνονται τα άτομα νεαρής ηλικίας, ακόμα και εικοσάχρονα που ζητούν να κάνουν ενέσεις νευροτιξίνης (αυτό που εμείς συνηθίζουμε να αποκαλούμε botox), από το όνομα του σκευάσματος μιας από τις πρώτες εταιρείες παραγωγής του συγκεκριμένου φάρμακου.

Μερικοί γιατροί λένε ότι η πρόληψη σημείων, γραμμών και ρυτίδων πριν εμφανιστούν μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική για μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας New Beauty.

Γενετικοί παράγοντες καθώς και συνήθειες μορφασμών που δημιουργούν συσπάσεις στο πρόσωπο, είναι οι βασικοί λόγοι που κάποιο νεαρό άτομο θα αρχίσει να αναπτύσσει ρυτίδες. Κατά τον  Pasadena, πλαστικό χειρουργό στη Καλιφόρνια, Οι τρέχουσες νευροτοξίνες διαρκούν γενικά περίπου 3 έως 4 μήνες, οπότε η ένεση 2 φορές το χρόνο ή λιγότερο δεν θα βοηθήσει στην πρόληψη. Ωστόσο, αν κάποιος παγώνει συνεχώς τους μύες του μετώπου από κινήσεις, οι μύες θα ατροφούν λίγο και η επιδερμίδα επιφανειακά στους μυς δεν θα αναπτύξει βαθιές ρυτίδες.

Γενετικός παράγοντας

Η Dr. Lee  σημειώνει ότι παρατήρησε αυτό το σημάδι προειδοποίησης για τις ρυτίδες με την κόρη της, η οποία από μωρό άρχισε να κάνει έντονες εκφράσεις του προσώπου. Η γενετική έχει πολλά να κάνει με τους ισχυρούς μύες του προσώπου. Όταν η κόρη μου ήταν μωρό, μπορούσα να τη δω να «συνοφρυώνεται» με μικρές μυϊκές μπάλες πάνω από το μέτωπό της, ακόμα και όταν κοιμόταν. Ως βρέφος, το δέρμα της ήταν ωραίο και παχύ, οπότε προφανώς δεν υπήρχαν ρυτίδες, αλλά απλά ξέρω ότι τις επόμενες δύο δεκαετίες, θα αναπτύξει μεταξύ των φρυδιών της τις δυο κάθετες σε σχήμα 11.

Σύμφωνα με τον Andrew Smith,  πλαστικό χειρουργό στη Καλιφόρνια, ο καλύτερος χρόνος για ενέσεις νευροτοξίνης είναι όταν αρχίσετε να παρατηρείτε πολύ λεπτές γραμμές μεταξύ των φρυδιών, στο μέτωπο ή στο πόδι της χήνας.

Ο πλαστικός χειρουργός θα σας συμβουλέψει αν ενδείκνυται για την περίπτωση σας η χρήση αυτών των ενέσεων και σε ποια ηλικία πρέπει  να αρχίσετε.