Μάσκα επανόρθωσης μαλλιών με δύο υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας !

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μάσκα επανόρθωσης μαλλιών με δύο υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας !
woman holding coffee

Μάθετε για τα οφέλη αυτής της τελετουργίας ομορφιάς στο σπίτι, καθώς και πώς να φτιάξετε τη δική σας μάσκα μαλλιών μαγιονέζας. Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα Taste of home.

 Τι κάνει η μαγιονέζα στα μαλλιά σας;

Η μαγιονέζα, όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα μαλλιών, προσθέτει λάμψη και δυναμώνει τα μαλλιά από τη ρίζα έως την άκρη. Τα κύρια συστατικά της μαγιονέζας είναι το αυγό και το λάδι. Η υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης στα αυγά βοηθά στην ενίσχυση και την πυκνότητα των θυλακίων των μαλλιών. Τα ελαιόλαδα ενυδατώνουν βαθιά τα μαλλιά.

Οι υγιείς ιδιότητες της μαγιονέζας προάγουν επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών και την αντίστροφη βλάβη από τη θερμότητα και το χρωματισμό.

Πώς φτιάχνετε μια μάσκα μαλλιών μαγιονέζας;

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 αυγό

Βήμα 1:  Φτιάξτε τη μάσκα

Σε ένα μικρό δοχείο, χτυπάμε καλά τη μαγιονέζα και το αυγό. Ανακατέψτε καλά! Αυτό θα δημιουργήσει έναν κρεμώδη πουρέ.

Βήμα 2: Καλύψτε τα μαλλιά σας

Καλύψτε εντελώς τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι το τέλος με το μείγμα. Στη συνέχεια, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου και περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε

Μπείτε στο ντους και ξεπλύνετε καλά τη μάσκα με χλιαρό νερό. Καθαρίστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και στη συνέχεια βάλτε το conditioner όπως θα κάνατε κανονικά.

Μπορώ να αφήσω τη μαγιονέζα στα μαλλιά μου όλη τη νύχτα;

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο αφήνετε τη μάσκα mayo στα μαλλιά σας, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι. Πριν βάλετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι, τοποθετήστε ένα σκουφάκι  πάνω στα μαλλιά σας ή τυλίξτε το σε μια μαλακή πετσέτα. Το πρωί, ξεπλύνετε τη μάσκα.