Θέλετε να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε στα καλύτερα σας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Θέλετε να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε στα καλύτερα σας;
meditation 1

Διανύουμε δύσκολους καιρούς και βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά δεν πτοούμαστε! Υιοθετούμε τρόπους κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να είμαστε υγιείς σωματικά και ψυχικά.

Τα τεντώματα που μας ωφελούν

Πολλοί θεωρούμε το stretching ή, αλλιώς τις διατατικές ασκήσεις, πρωινή δραστηριότητα, η οποία συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στο ζέσταμα των μυών.  Τώρα, οι ειδικοί διατείνονται ότι είναι καλύτερο να κάνουμε διατάσεις το βράδυ λίγο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι για να απελευθερώνουμε την ένταση που συσσωρεύεται αθροιστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν πέσουμε για ύπνο.

Just breathe!

Έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες που αποδεικνύουν ότι ο διαλογισμός έχει ευεργετική επίδραση στο μυαλό και στο σώμα μας. Μας ηρεμεί και μας γαληνεύει. Μας βοηθάει να έχουμε λιγότερο άγχος, ισχυρότερο ανοσοποιητικό, αλλά και καλύτερες σχέσεις με τους γύρω μας, ειδικά τώρα που διανύουμε μια ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδο. Αν, μάλιστα, διαλογιζόμαστε υπό τους ήχους gong ή απαλής μουσικής είναι πιο εύκολο να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση θεραπευτικής χαλάρωσης για έναν πιο καλό και βαθύ ύπνο.

Καθαρισμός: κίνηση ματ

Όσο κουρασμένες και αν είμαστε,δεν αμελούμε ποτέ να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας. Ενώ κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας εργάζεται εντατικά για να αποκαταστήσει τις φθορές που προκαλούνται από τις εξωτερικές, περιβαλλοντικές επιθέσεις της ημέρας! Οι beauty experts μας προτρέπουν να ποντάρουμε στον διπλό καθαρισμό, ο οποίος αποτελείται από δύο βήματα, το ντεμακιγιάζ και την αφαίρεση των συσσωρευμένων ρύπων. Το πρώτο στάδιο γίνεται με προϊόντα που έχουν βάση το έλαιο ώστε να διαλύουν το επίμονο μακιγιάζ. Το δεύτερο βήμα ολοκληρώνεται με ένα προϊόν καθαρισμού που έχει βάση το νερό και δρα τόσο επιφανειακά όσο και σε βάθος για να απομακρύνει τη ρύπανση, τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και οτιδήποτε έχει συσσωρευτεί στους πόρους.

Πολύτιμη ιεροτελεστία

Μπορεί να θεωρείται… πολυτέλεια, αλλά το μπάνιο είναι πιο ευεργετικό από ό,τι νομίζουμε. Η χαλάρωση μέσα σε ζεστό νερό έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μένοντας… βυθισμένες από το λαιμό και κάτω για μισή ώρα διώχνουμε το καθημερινό άγχος, ρίχνουμε την πίεση και μειώνουμε τα επίπεδα της κορτιζόλης.