0540b

Κουνουπίδι γιαχνί με ελιές

Οι ελιές Καλαμών συνήθως έχουν έντονη αψάδα. Για να την μετριάσουμε, τις ζεματίζουμε για 3 – 4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε (χωρίς να τις στύψουμε), πριν τις ρίξουμε στο φαγητό.
Προετοιμασία: 25 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά Μερίδες: 4

 

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (κόβουμε και τα κοτσάνια του σε λεπτές φέτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 λίτρο νερό (ή ζωμός λαχανικών)
  • 4 – 5 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής