Και τι δεν μπορούμε να φτιάξουμε με κολοκυθάκια! Αυτή η ελαφριά, μυρωδάτη, κρύα κολοκυθόσουπα είναι ιδανική για ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό πιάτο, μεσημεριανό ή βραδινό. Μπορούμε όμως άνετα να το εντάξουμε και σε ένα επίσημο κάλεσμα, για να ανοίξουμε το γεύμα.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- περίπου 1½ κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
- ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 2 λίτρα ζεστό νερό
- 1 μεγαλούτσικη πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
- χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής