κυττραριτιδα

Υπάρχει λύση στο θέμα της κυτταρίτιδας;

Θαύματα δεν γίνονται με την κυτταρίτιδα, αλλά μπορείς να δεις βελτιωμένη την υφή και την όψη της επιδερμίδας σου αν την αντιμετωπίσεις ολιστικά και μεθοδικά.

Πρώτα, χρειάζεται να καταλάβεις ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι φλεγμονή ή πάθηση, αλλά ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες.

Αυτό οφείλεται στην κατασκευή του γυναικείου σώματος και τη σχέση του λιπώδους με τον συνδετικό ιστό, που είναι κάθετη στις γυναίκες και σταυροειδής στους άνδρες. Το συντριπτικό ποσοστό του 80-90% των γυναικών θα εμφανίσει κυτταρίτιδα σε κάποια φάση της ζωής του.
Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία κυτταρίτιδας είναι ορμονικοί και γενετικοί που σχετίζονται με τον μεταβολισμό, την κατανομή λίπους, την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Και ο τρόπος ζωής παίζει ρόλο, όπως η διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης.

Το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και αντιμετωπίζεται, αλλά δεν θεραπεύεται. Μην ξεχνάς να πίνεις επαρκή ποσότητα νερού που ισοδυναμεί με 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, να καταναλώνεις ροφήματα, όπως το πράσινο τσάι, η λουίζα και ο μαϊντανός και να προσθέτεις στη διατροφή σου τον κουρκουμά, το λεμονόχορτο, το μαύρο πιπέρι και το ginger. Φυσικά, όλοι θα σου πουν – και δικαίως- ότι είναι σημαντικό να γυμνάζεσαι. Ξέρουμε ότι δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις για τη συνολική σου υγεία.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να συνδυάζεις διαφορετικές ασκήσεις αερόβιας άσκησης που βοηθάνε στην καλή κυκλοφορία του αίματος, όπως το ποδήλατο και το τρέξιμο. Στο καθημερινό σου πλάνο χρειάζεται να βάλεις και  τις ενυδατικές κρέμες ή εκείνες που είναι εξειδικευμένες στην κυτταρίτιδα, το αδυνάτισμα και τη σύσφιξη. Είναι σημαντικό να είσαι συνεπής στη χρήση τους δύο φορές την ημέρα και όλο τον χρόνο. Και αν το πορτοφόλι σου το επιτρέπει, επισκέψου το ιατρείο του δερματολόγου σου.

Ανάλογα με το είδος και το στάδιο που βρίσκεται η κυτταρίτιδά σου, ο γιατρός θα επιλέξει, για την περίπτωσή σου, μια από τις πολλές μη επεμβατικές θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, ηλεκτρολιπόλυση, ενέσιμη μεσοθεραπεία με ένα κοκτέιλ ισχυρών συστατικών κ.α. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο μονού αριθμού θεραπειών που θα πρέπει να επαναλαμβάνεις με συνέπεια, αν θέλεις να δεις κάποια βελτίωση και να βγεις με αυτοπεποίθηση στην παραλία.