9709b

Καροτόσουπα με κανέλα και πορτοκάλι

Η αρωματικότατη και φίνα αυτή καροτόσουπα σερβίρεται και το καλοκαίρι, παγωμένη. Αν δεν μας αρέσει η κανέλα, τη αντικαθιστούμε με κάρυ.

Προετοιμασία: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1½ κιλό καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος ή έτοιμος συσκευασμένος
  • 800 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός (ή ξερός δυόσμος), τριμμένος
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 4 – 6 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής