Και όμως το λίπος του σώματος μπορεί να καεί…τρώγοντας!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Και όμως το λίπος του σώματος μπορεί να καεί…τρώγοντας!
prasino smothie

Ενώ τα τρόφιμα που καίνε λίπος δεν καίνε λίπος από μόνα τους, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού του σώματός σας. Αυτά τα τρόφιμα βοηθούν επίσης την πέψη και σας κρατούν για περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Luxe Fitness.

  1. Πράσινο τσάι Μάτσα

Το πράσινο τσάι και το μάτσα έχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Ωστόσο, έρχεται, το πράσινο τσάι και το matcha συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και επομένως στην καύση λίπους.

  1. Αβοκάντο

Τα λίπη δεν σας παχαίνουν ειδικά εάν είναι καλά και με θρεπτικά οφέλη όπως είναι το αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα οποία βοηθούν στον κορεσμό.  Επιπλέον, τα λίπη βοηθούν στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο  βοηθάει στις λιγούρες. Το αβοκάντο βοηθά στην καύση λίπους επειδή, όταν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι ισορροπημένο, η ενέργειά σας είναι πιο σταθερή και είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκεύσετε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά.

  1. Κανέλα

Αυτό το υπερβολικά υγιές μπαχαρικό έχει αποδειχθεί σε μελέτες που προκαλούν θερμογένεση στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα την καύση λίπους. Η κανέλα είναι επίσης ένας άλλος μεγάλος σταθεροποιητής σακχάρου στο αίμα.

  1. Προβιοτικά

Τα πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα βοηθούν στον επανατοποθέτηση του εντέρου σας με καλά βακτήρια (τα οποία θα μπορούσαν να εξαντληθούν για οποιονδήποτε από τους λόγους που αναφέρονται) και διευκολύνουν την πέψη. Με τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος σημαίνει ότι θα απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που τρώτε και θα αντιμετωπίσετε ταυτόχρονα αυξημένο μεταβολισμό.

  1. Λιπαρά ψάρια

Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε καρδιακά υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης – φαίνεται να είναι ευεργετική στη διατήρηση μιας πλήρους αίσθησης, στην οικοδόμηση άπαχου μυός και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

  1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο μπορεί να είναι μια λιγότερο γνωστή τροφή για καύση λίπους, αλλά είναι κάτι περισσότερο από το να αξίζει μια θέση στη λίστα μας.

Γεμάτα φυτικές ίνες, αυτά τα υγιή λαχανικά είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες. Όσον αφορά την καύση λίπους, το μπρόκολο (καθώς και άλλα σταυρανθή λαχανικά) έχει αποδειχθεί χρήσιμη για να βοηθήσει τις γυναίκες να επεξεργαστούν οιστρογόνα τα οποία, σε περίσσεια, μπορούν να οδηγήσουν σε αδυναμία απώλειας βάρους.

  1. Τσίλι πιπεριές

Η καψαϊκίνη, μια ένωση που επικρατεί στις καυτές πιπεριές, μπορεί να προκαλέσει θερμογένεση, ενισχύοντας το δυναμικό καύσης λίπους. Τα πικάντικα τρόφιμα έχουν επίσης συνδεθεί με μειωμένη όρεξη, που σημαίνει πιθανή πρόσληψη χαμηλότερων θερμίδων.