dyo-logo-200

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι αυτού του κοινού νευρολογικού προβλήματος

Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ιδρώνετε περισσότερο από ό,τι όταν ήσασταν νεότεροι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: Η εμμηνόπαυση, τα φάρμακα, η ευαισθησία σε αλλαγές στη διατροφή και πολλά άλλα. Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι η υπερβολική εφίδρωση θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι πάσχετε από τη νόσο του Πάρκινσον, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να αναφέρετε αυτό το σύμπτωμα στην επόμενη εξέτασή σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Womans World.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια διαταραχή που προκαλείται από βλάβη των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Πρόκειται για μια προοδευτική ασθένεια που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, και ενώ υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές, δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να προσέχουν τα πιο τυπικά συμπτώματα της πάθησης, όπως τρόμος των χεριών, επιβραδυνόμενες κινήσεις, κακή ισορροπία και αλλοίωση της ομιλίας. Αλλά συμπτώματα όπως η υπερβολική εφίδρωση δεν συνδέονται τόσο ευρέως με το Πάρκινσον. Αυτό συχνά οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να εξηγηθεί τόσο εύκολα. Και επειδή η νόσος επηρεάζει επίσης τις αισθήσεις, όπως η όσφρηση, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται καν ότι έχουν πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι μία από τις πολλές σωματικές λειτουργίες που επηρεάζονται από την προοδευτική νευρική βλάβη, οπότε δεν πρέπει να την αγνοήσετε.

Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με Πάρκινσον, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί επίσης να είναι ένδειξη ότι τα φάρμακά σας έχουν εξασθενήσει ή ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε συνταγές ή θεραπείες. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να το σημειώσετε την επόμενη φορά που θα κάνετε έλεγχο και να μην το αγνοήσετε όσο περνάει ο καιρός.

Ό,τι και να γίνει όμως, είναι σημαντικό να αναφέρετε αυτό το ζήτημα – και οποιοδήποτε άλλο παρατηρείτε! – με το γιατρό σας κάθε φορά που πηγαίνετε για ραντεβού. Η υπερβολική σας εφίδρωση μπορεί να είναι απλώς ένα σημάδι της γήρανσης ή μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη ιατρική διάγνωση, είτε αυτή είναι το Πάρκινσον είτε κάτι άλλο. Ανεξάρτητα από αυτό, καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε!

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao