dyo-logo-200

Στρατηγικές για την προώθηση της υγείας των αρθρώσεων

Σοβαρότερα ή επίμονα συμπτώματα μπορεί να δικαιολογούν ιατρική φροντίδα. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε την ανάγκη να έχετε άμεση πρόσβαση σε φυσικοθεραπεία για να μετριάσετε αυτά τα συμπτώματα, αλλά υπάρχουν πολλές ευκολότερες μέθοδοι θεραπείας που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας αν ο πόνος στις αρθρώσεις σας αναζωπυρωθεί. Αυτές οι στρατηγικές φροντίδας των αρθρώσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να μετριάσετε τον πόνο σας και να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας χωρίς να επηρεάζεστε από τα συμπτώματά σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας E Wellness.

Διατήρηση υγιούς βάρους

Η αρθρίτιδα προκαλείται από διάφορους παράγοντες, αλλά η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής μαζί με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία έχει αρνητική επίδραση σε μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως η διαχείριση του βάρους σας θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Οι αρθρώσεις σας παίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη του σωματικού σας βάρους σε κάθε θέση, οπότε το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε περιττή καταπόνηση και τελικά σε χρόνιο πόνο. Επικεντρωθείτε στη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και στην τακτική άσκηση, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τη μακροπρόθεσμη κινητικότητα και άνεσή σας.

Αρθρίτιδα και διατροφή

Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3, τα αντιοξειδωτικά και οι πρωτεΐνες παίζουν ιδιαίτερα βασικό ρόλο στην υγεία των αρθρώσεων. Αυτή η νόστιμη συνταγή για κουάκερ αμάρανθου απαιτεί συστατικά που περιέχουν καθένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μαζί με άλλα σημαντικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Ορισμένα άτομα με αρθρίτιδα επιλέγουν να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής εκτός από τη βελτίωση της υγείας της διατροφής τους. Συνήθη παραδείγματα συμπληρωμάτων που προάγουν τα οστά και τις αρθρώσεις περιλαμβάνουν τη βιταμίνη D, το πράσινο τσάι και τη γλυκοζαμίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να διατηρήσει τις αρθρώσεις σας άνετες.

Σταματήστε το κάπνισμα

Όπως το ανθυγιεινό βάρος, έτσι και το κάπνισμα ή η με άλλο τρόπο κατανάλωση προϊόντων καπνού, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγεί σε μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία. Αυτό περιλαμβάνει υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αν καπνίζετε σήμερα, μιλήστε με το γιατρό σας για τη διακοπή του καπνίσματος (και αν δεν έχετε καπνίσει ποτέ, κρατήστε το έτσι).
Ο καπνός μπορεί να προκαλέσει φθορά στις αρθρώσεις καθώς και χαμηλότερη οστική πυκνότητα. Τα οστά σας, επομένως, θα αποδυναμωθούν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να είστε πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς, όπως σπασίματα και κατάγματα, τα οποία γίνονται ιδιαίτερα προβληματικά, καθώς μεγαλώνουμε.

Δοκιμάστε εναλλακτικές θεραπείες

Εάν δεν έχετε βρει τόση επιτυχία με τις παραδοσιακές θεραπείες αρθρίτιδας, ίσως να επωφεληθείτε από το να κοιτάξετε αλλού. Αν και οι μελέτες για τον βελονισμό έχουν δώσει αντικρουόμενα αποτελέσματα, ορισμένοι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μειώνει τα αρθριτικά τους συμπτώματα και τους δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής.
Όταν αναζητάτε βελονισμό ή άλλες εναλλακτικές θεραπείες, είναι σημαντικό να βρείτε έναν πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο θεραπευτή που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Ο διαλογισμός και άλλες μορφές θεραπείας ενσυνειδητότητας μπορούν επίσης να βελτιώσουν τα συμπτώματα και να απομακρύνουν τυχόν στρεσογόνους παράγοντες που επιδεινώνουν τον πόνο σας.

Διατηρήστε τις αρθρώσεις σας ισχυρές με τακτική άσκηση και διατάσεις

Η διατήρηση μιας υγιούς ρουτίνας άσκησης βελτιώνει τόσο την κυκλοφορία όσο και τη συνολική μυϊκή σας μάζα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των αρθρώσεων. Οι μύες είναι σε θέση να αναλάβουν μέρος της καταπόνησης που διαφορετικά θα έμενε στις αρθρώσεις, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του χρόνιου πόνου.
Εάν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα σοβαρά ή επίμονα συμπτώματα, μπορεί να αξίζει να συμβουλευτείτε έναν φυσικοθεραπευτή για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο σας. Μπορεί να σας συστήσει ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμπληρώσετε τη δική σας ρουτίνα. Ακόμη και λιγότερο έντονες μορφές άσκησης μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην υγεία των αρθρώσεών σας.
Οι διατάσεις βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας των αρθρώσεών σας και στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων σας. Μπορείτε να βελτιώσετε τη δύναμη του αυχένα σας, για παράδειγμα, τεντώνοντας το κεφάλι σας προς τον έναν ώμο για πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα πριν στραφείτε στον άλλο. Θα πρέπει να προσπαθείτε να τεντώνεστε για τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα.

Βελτιώστε τη στάση του σώματός σας

Όταν καμπουριάζετε ή γέρνετε ενώ στέκεστε ή κάθεστε, το βάρος του σώματός σας ασκεί άνιση πίεση σε διάφορες περιοχές του σώματός σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνο με την πάροδο του χρόνου. Προσπαθήστε να στέκεστε και να κάθεστε ίσια, προκειμένου να αισθάνεστε πιο άνετα. Μπορεί να σας φανεί παράξενο στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει πιο φυσικό.
Η φροντίδα των αρθρώσεών σας είναι σημαντική για τη συνολική σας υγεία και θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην άνεσή σας καθώς γερνάτε. Ξεκινήστε με αυτές τις συμβουλές και εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε ιατρική συμβουλή από γιατρό ή φυσικοθεραπευτές εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν ή δεν υποχωρήσουν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao