Η γιαγιά μου εκτιμούσε ιδιαίτερα τα όσπρια και τα μαγείρευε τακτικότατα, κάθε φορά με διάφορες παραλλαγές και αξιοθαύμαστους πειραματισμούς. Μια τέτοια συνταγή ανασύρω από τις παιδικές μου μνήμες και σας προτείνω εδώ.
Προετοιμασία: 60 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά | Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 250 γρ. φασόλια γίγαντες, κατά προτίμηση Πρεσπών
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με τους χυμούς τους, τα οποία ψιλοκόβουμε κονκασέ
- 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι και στραγγισμένες), κομμένες σε ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 3 – 4 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα τους), ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μάραθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό ή μισό-μισό)
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής