Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τα δικά σας τρόφιμα;

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τα δικά σας τρόφιμα;
cultivate

Η καλλιέργεια των δικών σας προϊόντων είναι μια απλή λύση σε πολλά προβλήματα υγείας, περιβάλλοντος και οικονομίας. Είτε καλλιεργείτε ένα μόνο ένα λαχανικό είτε έχετε έναν μεγάλο κήπο στην αυλή, είναι ευεργετικό για την υγεία σας, καθώς και για το περιβάλλον, σύμφωνα με το άρθρο του πανεπιστημίου New Hampshire.

1.Είναι πιο θρεπτικά

Όταν καλλιεργείτε τα δικά σας τρόφιμα, η διατροφή σας είναι πιο ποικιλόμορφη και υγιεινή, γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το φαγητό στην πιο άγρια, φρέσκια μορφή του δεν είναι μόνο ο πιο νόστιμος τρόπος για να το απολαύσετε, αλλά και ο πιο θρεπτικός. Η πλειονότητα των προϊόντων που πωλούνται στα παντοπωλεία περνούν από μια μακρά διαδικασία συγκομιδής, αποστολής και διανομής στα καταστήματα. Μόλις διανεμηθούν, τα προϊόντα μπορεί να καταλήξουν να παραμένουν στην αποθήκη ή στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αγοραστούν, χάνοντας έτσι τη θρεπτική τους αξία.

2.Μένετε ενεργοί

Η κηπουρική είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βγείτε έξω για καθαρό αέρα και σωματική δραστηριότητα. Η σωματική δραστηριότητα που απαιτείται στην κηπουρική έχει αποδειχθεί ότι προάγει τη σωματική υγεία. Η ενασχόληση με την κηπουρική συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και της απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση του καρδιακού ρυθμού και του στρες, στη βελτίωση των λεπτών και αδρών κινητικών δεξιοτήτων, της ευλυγισίας και της δύναμης του σώματος. Η τακτική άσκηση μπορεί να ανακουφίσει από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα ενισχύει την ενέργεια.

3.Παίρνετε βιταμίνη D

Η κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απορροφήσετε τη βιταμίνη D, γνωστή ως βιταμίνη του ήλιου. Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών και μπορεί επίσης να προστατεύσει από ορισμένες ασθένειες.

4.Εξοικονομήστε χρήματα

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα καλλιεργώντας τα δικά σας λαχανικά και φρούτα. Ξοδεύοντας μερικά χρήματα για σπόρους, φυτά και προμήθειες την άνοιξη, θα παράγετε λαχανικά που θα αποδώσουν  το καλοκαίρι.

5.Καλύτερα για το περιβάλλον

Η μεταφορά των προϊόντων σε μεγάλες αποστάσεις βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ορυκτά καύσιμα. Η καλλιέργεια των δικών σας τροφίμων θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από αυτή τη μεταφορά που βλάπτει το περιβάλλον. Επίσης, καλλιεργώντας τα δικά σας τρόφιμα, δεν χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες ή φυτοφάρμακα που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον.