Γιατί να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά με συστατικά από την Νεκρή Θάλασσα;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Γιατί να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά με συστατικά από την Νεκρή Θάλασσα;
dead sea

Οι άνθρωποι ψάχνουν παντού για προϊόντα που θα βελτιώσουν την εμφάνιση του ανθυγιεινού δέρματος. Τόσες πολλές επιλογές κατακλύζουν την αγορά με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το ποιο θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος τους. Κάποιοι καταλήγουν σε ένα τρενάκι του τρόμου να αλλάζουν από το ένα στο άλλο με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτελέσματα.  Κάθε τόσο, μια μοναδική επιλογή γίνεται γνωστή σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν τη διαθεσιμότητα ή τα οφέλη της, και εκεί έρχονται τα καλλυντικά της νεκρής θάλασσας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Art of Healthy Living.

Το αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα είναι ένα μοναδικό μείγμα από αυτό που θα ήταν ένα κοινό θαλασσινό αλάτι, καθώς αποτελείται από ελάχιστη περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο σε ποσοστό 30,5% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα. Αντ’ αυτού, η ουσία προσφέρει κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και πολλά άλλα μέταλλα που τυχαίνει να παρέχουν ένα φορτίο πλεονεκτημάτων όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για τη συνολική υγεία. Για το λόγο αυτό, πολλές σειρές ομορφιάς προσφέρουν στους καταναλωτές καλλυντικά της Νεκρά Θάλασσας με τη μορφή μάσκας προσώπου, προϊόντων μπάνιου, σειρών μαλλιών και τόσες άλλες λύσεις. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η Νεκρά Θάλασσα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επιλογές.

Ενυδατικός πόρος για το ξηρό δέρμα

Αυτά τα μέταλλα χρησιμεύουν ως θαυμάσια ενυδάτωση για το τραχύ, ξηρό δέρμα λόγω της ποσότητας μαγνησίου στο μείγμα που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία δύναμης στο «λιπιδικό φράγμα». Οι περισσότεροι θα το έβρισκαν μπερδεμένο να μάθουν ότι το αλάτι ενυδατώνει και δεν ξηραίνει περαιτέρω τις περιοχές, αλλά οι προτάσεις δείχνουν ότι αυτά τα άλατα είναι η ιδανική λύση ενυδάτωσης. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν την τύχη να ταξιδέψουν στο Ισραήλ  να επισκεφτούν  νερά από πρώτο χέρι μπορούν να απορροφήσουν τα μέταλλα (για μικρά χρονικά διαστήματα για να μην κόψουν το ελαστικό δέρμα) όπως μπορείτε σε ένα μπάνιο με σημαντική ποσότητα της ουσίας, ίσως χρησιμοποιώντας μια bath bomb της Νεκρά Θάλασσας.

Εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δίνουν μια αχνή εμφάνιση και αμβλύνουν ή αφαιρούν τη φυσική λάμψη με την πιθανότητα να φράξουν τους πόρους. Η απολέπιση είναι απλή με αυτά τα άλατα που προστίθενται ως απολέπιση σώματος στο ντους ή ακόμη και στο μπάνιο με τη βοήθεια μιας σφουγγαρίστρας. Τα νεκρά κύτταρα απλώς θα ξεφλουδίσουν, επιτρέποντας μια πολύ πιο γρήγορη αναζωογόνηση που θα σας δώσει πίσω αυτή τη φυσική λάμψη. Θα βρείτε έτοιμα προϊόντα στην αγορά ή μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο DIY σπιτικά scrubs με υγιή μέταλλα.

Οι πονεμένοι μύες θα βρουν ανακούφιση, ένα απροσδόκητο πλεονέκτημα

Οι ισχυρισμοί αναφέρουν ότι τα μέταλλα που συνδυάζονται στο αλάτι έχουν την ικανότητα να βοηθούν στους μυϊκούς πόνους. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μυϊκούς πόνους, είτε επειδή εργάζονται μια ολόκληρη μέρα σε καθιστική ή όρθια θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα είτε επειδή ασχολούνται με έντονες δραστηριότητες γυμναστικής. Ο συνδυασμός βρωμιούχου και νατρίου συνεργάζεται για να δημιουργήσει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ανακουφίζοντας τον πόνο και χαλαρώνει το σώμα όταν γίνεται δύσκαμπτο, θέτοντας τους μυς σε πιο χαλαρή κατάσταση. Μπορεί να είναι ευεργετικό ως βοηθός σε φάρμακα ή συμπληρώματα.

Ιδιότητες κατά της γήρανσης

Όλοι αναζητούν πάντα την «πηγή της νεότητας» καθώς η ηλικία αρχίζει να τους πλησιάζει. Το αλάτι της Νεκρά Θάλασσας ισχυρίζεται ότι παρέχει αποτελέσματα σχετικά με την αντιγήρανση. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στην απολέπιση που παρέχει, αφού θα λάβετε μια νεανική, φυσική λάμψη. Επιπλέον, η ενυδατική δύναμη που έχουν τα μέταλλα θα δώσει στο δέρμα σας όγκο και λάμψη όταν το χρησιμοποιείτε τακτικά, μειώνοντας τα σημάδια των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Χωρίς τα τραχιά, ξηρά σημεία, υπάρχει μια απαλότητα που γυρίζει αυτόματα το ρολόι πίσω.