tzermias

Φθινοπωρινή ανανέωση με θεραπείες LASER

Χριστόφορος Τζερμιάς
Δερματολόγος
Εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Επιστ. Διευθυντής IQ SKIN CLINICS
www.iqskinclinics.com

 

Το φθινόπωρο είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να δώσετε στο δέρμα σας τη φροντίδα που του αξίζει. Οι θεραπείες με LASER είναι ασφαλείς, άνετες, μη επεμβατικές και αποτελεσματικές. Προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος ανάλογα με τις ανάγκες σας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά διάφορες βλάβες και ατέλειες, αλλά και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική λειτουργία.

Αντιγηραντικές θεραπείες και πλήρης ανάπλαση δέρματος χωρίς βλάβες και ατέλειες
Για λείανση ρυτίδων και ουλών ακμής, εξάλειψη κηλίδων και πανάδων, βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, καταπολέμηση της χαλάρωσης και αφαίρεση τατουάζ όλων των χρωμάτων, προτείνουμε θεραπείες με χρήση PICO LASER, μία πραγματική καινοτομία στη δερματολογία τόσο για τη στοχευμένη δράση του όσο και για την αποτελεσματικότητά του. Βασισμένο σε υπερσύγχρονη τεχνολογία, είναι απόλυτα ασφαλές και προσφέρει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά μετά από λίγες μόνο συνεδρίες.

Για ευρυαγγείες, ροδόχρου ακμή, κόκκινα σημάδια στο δέρμα, αλλά και για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων που σχετίζονται με τη γήρανση, οι πλέον αποτελεσματικές θεραπείες γίνονται με Pulsed Dye LASER, που ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής νέων, υγιών κυττάρων. Παράλληλα, η χρήση κλασματικού LASER CO₂ προσφέρει εξαιρετική θεραπεία ανάπλασης στο δέρμα που έχει σημάδια φωτογήρανσης, ανομοιομορφίες σε υφή και χροιά, βαθιές ρυτίδες ή χαλάρωση. Επιπλέον, το LASER CO₂ μας βοηθά να δίνουμε λύσεις για αφαίρεση θηλωμάτων και υπερκερατώσεων, ενώ ο συνδυασμός των δύο LASER προσφέρει θεραπείες για τα νύχια, όπως είναι η ονυχομυκητίαση, μία συνηθισμένη πάθηση ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για θεραπείες με LASER
Επειδή οι LASER θεραπείες προϋποθέτουν προστασία από τον ήλιο, το φθινόπωρο, όπως και ο χειμώνας, διευκολύνει τους ασθενείς να επωφεληθούν από τα οφέλη τους επειδή η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ πιο ήπια και ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο είναι σημαντικά μικρότερος. Κάνοντας μία LASER θεραπεία το φθινόπωρο, το δέρμα έχει αρκετό χρόνο για να αποκαταστήσει με ασφάλεια τυχόν φθορές και βλάβες του μέχρι να εκτεθεί και πάλι στον ήλιο. Επιπλέον, κάποιες θεραπείες με LASER ολοκληρώνονται σε μία συνεδρία, ενώ κάποιες άλλες σε περισσότερες από μία.

Στη LASER αποτρίχωση ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από την αιτία και την πυκνότητα της τριχοφυΐας, αλλά και από τον τύπο του δέρματος. Μεταξύ των συνεδριών μεσολαβεί ένα διάστημα 4-6 εβδομάδων και για να ολοκληρωθεί η αποτρίχωση μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 6 μήνες, ειδικά αν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές, ανθεκτικότητα τριχοθυλακίων, ή όταν δεν τηρούνται χρονικά τα προκαθορισμένα ραντεβού.

Εάν σκέφτεστε, λοιπόν, την LASER αποτρίχωση, την εξάλειψη δυσχρωμιών, ουλών, ευρυαγγειών ή γενικά την πλήρη ανάπλαση του δέρματος σας και την απαλλαγή του από σημάδια γήρανσης, μαύρους κύκλους και χαλάρωση, τότε ξεκινήστε τώρα την θεραπεία, ώστε να ολοκληρωθεί με το βέλτιστο αποτέλεσμα προτού έρθει το επόμενο καλοκαίρι.
Πάντα να θυμάστε: Ακόμη και όταν οι LASER θεραπείες γίνονται για κοσμητικούς σκοπούς, όπως η LASER αποτρίχωση, πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο καθώς είναι ιατρικές πράξεις.