bottox

Βοtοx: Aπλό, αποτελεσματικό, μόνο από τον ειδικό!

Μαρία Δ. Κοτρώτσιου
Επανορθωτικός – Αισθητικός Πλαστικός Χειρουργός
Instagram @mariakotrotsiou
@dr _Maria _kotrotsiou
Email: markotro@otenet.gr

 

Η Αλλαντική τοξίνη τύπου Α είναι μία πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum και έχει γίνει γνωστή στον κόσμο, ως BOTOX. Είναι αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η πλαστική χειρουργική για την εξαφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Κυκλοφορεί σε δύο (2 ) συσκευασίες: σαν Botox (Allergan) και σαν Dysport (Ipsen).Τα οποία είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένα για διάφορες ιατρικές θεραπείες όπως και για ασφαλή χρήση στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Οι ασθενείς που έχουν δυναμικές ρυτίδες ή ρυτίδες που σχηματίζονται και γίνονται πιο έντονες μέσω εκφράσεων του προσώπου, μπορούν με τις ενέσεις νευροτοξίνης να δημιουργήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση.

Η ενέσιμη νευροτοξίνη λειτουργεί μέσω της τοξίνης Botulinum για την προσωρινή ακινητοποίηση των μυών. Τα αποτελέσματα του Botox και του Dysport είναι περιορισμένης διάρκειας από τρεις μέχρι και έξι μήνες.

Μετά το Botox / Dysport (δείχνω ) πιο ξεκούραστη, πιο δροσερή και με καλύτερη σπαργή δέρματος.

Πως γίνεται η εφαρμογή !
Κατά την διάρκεια της θεραπείας η επεξεργασμένη πρωτεΐνη εγχύεται κατευθείαν στους συγκεκριμένους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα μετά από 48 ώρες να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας. Επειδή χρησιμοποιείται μία πολύ μικρή βελόνα, η μικρότερη σχεδόν που υπάρχει,οι ασθενείς πιθανόν να αισθανθούν μια πολύ ελαφρά και τελείως παροδική ενόχληση. Ολόκληρη η διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά και φυσικά γίνεται μόνο από πιστοποιημένο γιατρό, που έχει ΑΡΤΙΑ !!εκπαίδευση
Τόσο η επιλογή του ειδικού επιστήμονα όσο και η χρήση των αξιόπιστων ενέσιμων διαλυμάτων και εν γένει υλικών fillers, είναι επιβεβλημένη για να έχει ο θεραπευόμενος ένα φυσικό, εξατομικευμένο αποτέλεσμα, το οποίο θα αφαιρέσει τα σημάδια του χρόνου, θα προσθέσει φρεσκάδα, θα διατηρήσει την νεανική εμφάνιση.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του εξιδεικευμένου και πιστοποιημένου επιστήμονα!

Η υπερπληροφόριση μέσω διαδικτύου, τα πρότυπα που προσπαθούν να δημιουργήσουν πολλές φορές influencers και αναξιόπιστοι “επιστήμονες” χρησιμοποιώντας αμφιβόλου ποιότητας υλικά, ξεφεύγουν τελείως από τούς κανόνες ηθικής και πολύ συχνά βάζουν σε περιπέτειες με σοβαρές επιπτώσεις, στην εμφάνιση αλλά και στην ψυχική υγεία,όσων παραπλανηθούν και προσφύγουν σε αυτούς.

Οι υπεύθυνοι ειδικοί επιστήμονες, πέραν των σύγχρονων ειδικών γνώσεων, της συνεχούς εκπαίδευσης που παρακολουθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και την χρήση υλικών από εταιρείες αξιόπιστες και καθιερωμένες στον χώρο των φαρμάκων, εφαρμόζουν επίσης τους κανόνες ηθικής στην ιατρική πράξη.
Κάτι πολύ σημαντικό τέλος, είναι ότι το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν, είναι θεραπευόμενοι με φρεσκάδα και νεανικότητα που διατηρούν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και δεν “υποκύπτουν”σε αιτιάσεις των ατόμων που προσφεύγουν σ’αυτούς παράλογες και παραμορφωτικές.

Ο σκοπός είναι να γυρίσουμε με την βοήθεια της επιστήμης το ρολόι του χρόνου πίσω ή να το σταματήσουμε.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι σκοπός μας η δημιουργία παραμορφωμένων και ομοιόμορφων ανέκφραστων προσώπων , αλλά η διατήρηση της νεανικότητας με βάση τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά και την φυσιογνωμία του κάθε ατόμου.