8 φρούτα που πρέπει να αποφεύγουν οι διαβητικοί!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 8 φρούτα που πρέπει να αποφεύγουν οι διαβητικοί!
diabetes

Μπορείτε να φάτε φρούτα – αλλά μερικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από ό, τι θα προτιμούσαν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας. Εδώ είναι η γρήγορη λίστα φρούτων που πρέπει να αποφεύγουν οι διαβητικοί, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Taste of Home.

Ανανάς

Όταν δαγκώνετε  ένα ζουμερό κομμάτι ανανά πιθανότατα καταλαβαίνετε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτός ο γλυκός  χυμός περιέχει περίπου 16 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της μερίδας συμπληρώνοντας ένα παρφέ γιαουρτιού με ανανά σε κύβους.

Γλυκά Κρανμπέρι

Τα κράνμπερι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και περιέχουν μόνο 4 γραμμάρια σε ένα ολόκληρο φλιτζάνι. Ωστόσο, μόλις τα στεγνώσετε και προσθέσετε γλυκαντικό, δεν είναι πλέον μια υγιής επιλογή για άτομα με διαβήτη. Αντί να φάμε σκέτα αποξηραμένα κράνμπερι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα μέσα σε βρώμη ή σαλάτα.

Σταφίδες

Ενώ οι σταφίδες είναι ένα εύκολο σνακ εν κινήσει, δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε διαβήτη. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, τα άτομα με διαβήτη πρέπει να περιορίσουν τις μερίδες φρούτων τους σε 15 γραμμάρια υδατανθράκων. Ένα φλιτζάνι σταφίδα περιέχει 115 γραμμάρια! Επιλέξτε σταφύλια αντ΄ αυτού ή απολαύστε μια μικρή μερίδα με μια χούφτα αμύγδαλα για να εξισορροπήσετε τη ζάχαρη.

Σύκο

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα σύκα για γέμιση στα μπισκότα τους.  Ένα φλιτζάνι σύκα περιέχει περίπου 29 γραμμάρια ζάχαρης. Ψήστε  στο σπίτι τα δικά σας γλυκά που είναι φιλικά προς το διαβήτη για λιγότερη ζάχαρη και περισσότερη γεύση.

Μανταρίνια

Περίπου 2 μανταρίνια περιέχουν  πάνω από 20 γραμμάρια ζάχαρης. Είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτά τα φρούτα ή να καταναλώσετε μια πολύ μικρή ποσότητα.

Μάνγκο

Απολαμβάνοντας ένα κομμάτι μάνγκο μπορεί αμέσως να δημιουργήσει αναμνήσεις από τις τελευταίες τροπικές σας διακοπές, αλλά είναι καλύτερο να αφήσετε αυτό το φρούτο για ειδικά ταξίδια. Ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει 23 γραμμάρια ζάχαρης, οπότε δοκιμάστε να αναζητήσετε φρούτα με χαμηλότερη ζάχαρη.

Κεράσια

Ένα φλιτζάνι κεράσια μοιάζει με το βασικό καλοκαιρινό σνακ, αλλά θα μπορούσε να στείλει στα ύψη το σάκχαρο στο αίμα σας. Ένα φλιτζάνι περιέχει 20 γραμμάρια ζάχαρης και πιθανότατα θα σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι.

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο είναι το φρούτο που δίνει στις φρουτοσαλάτες ένα υπέροχο πράσινο χρώμα και γλυκιά γεύση. απλώς προσέξτε τα μεγέθη μερίδας. Ένα φλιτζάνι κομμένο ακτινίδιο έχει περίπου 16 γραμμάρια ζάχαρης.

Photos by Pexels