H φοκάτσια είναι μια νόστιμη λιχουδιά από την Ιταλία που μπορείτε να την φτιάξετε με ότι υλικό έχετε στο ψυγείο. Εγώ αγαπώ τα ντοματίνια, τις ελιές και τα μυρωδικά. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι το ελαιόλαδο που κάνει το ζυμάρι νόστιμο και τραγανό.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά | Μερίδες: 8 |
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 ml νερό χλιαρό
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
- 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ψήσιμο
- 200 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. ελιές Καλαμών
- 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, αλατισμένα
- Αλάτι θαλασσινό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγα κλαδάκια δεντρολίβανο
- Λίγα κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής