Όλοι γνωρίζουμε τις νιφάδες βρώμης και συνήθως τις καταναλώνουμε στο πρωινό. Ξέρετε όμως, πόσες άλλες ιδέες υπάρχουν για να τις αξιοποιήσετε και να τις απολαύσετε; H σεφ Ντίνα Νικολάου μας έχει τις καλύτερες…
Ζύμη για πίτσα
Για τη ζύμη, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης με λίγη παρμεζάνα, 2-3 ασπράδια αυγών και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας. Αφαιρέστε το πάνω φύλλο και προσθέστε ότι υλικά αγαπάτε… Μπέικον, τυριά, ντοματίνια, λαχανικά, πεπερόνι… Ψήστε για περίπου 20 λεπτά στους 180°C.Crumble
Ανακατέψτε τη 1½ φλιτζάνι βρώμη με 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη και 50-60 γρ. βούτυρο. Καλύψτε τη ζύμη με κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα και ψήστε το. Αν θέλετε κάτι αλμυρό, αντικαταστήστε τη ζάχαρη με τυρί παρμεζάνα.Κρέας σε κρούστα
Φτιάξτε μια ζύμη αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι βρώμη, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε γάλα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο τυρί, βότανα και μπαχαρικά. Καλύψτε το κρέας ή το κοτόπουλο και ψήστε το.Διαβάστε περισσότερες ιδέες εδώ
Έξυπνες ιδέες με νιφάδες βρώμης – Ντίνα Νικολάου (dinanikolaou.gr)