Εύκολες συμβουλές προστασίας που μπορείτε να ακολουθήσετε  για να αποτρέψετε τα  μικρά παιδιά  σας να αγγίζουν  το πρόσωπο τους κατά την διάρκεια του COVID-19

Home ΥΓΕΙΑ Εύκολες συμβουλές προστασίας που μπορείτε να ακολουθήσετε  για να αποτρέψετε τα  μικρά παιδιά  σας να αγγίζουν  το πρόσωπο τους κατά την διάρκεια του COVID-19
prostasia paidia covid19

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός, που ονομάζεται επίσημα SARS-CoV-2 και προκαλεί την ασθένεια που ονομάζεται COVID-19, εξαπλώνεται από σταγονίδια από βήχα και φτάρνισμα, είναι πολύ εύκολα μεταδοτικό, καθιστώντας τη βασική υγιεινή πιο σημαντική από ποτέ. Η μετάδοση θα μπορούσε να συμβεί τόσο εύκολα όσο αγγίζοντας ένα πόμολο ή χειρολαβή που άγγιξε κάποιος που είχε εκτεθεί στον ιό. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Parents.

Ενώ το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή η χρήση απολυμαντικού χεριών είναι αρκετά σημαντικό για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, οι ειδικοί συνιστούν επίσης να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, το οποίο, όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε γονέας, είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα μικρά παιδιά.  «Ένας τρόπος για να αποφευχθούν τα μικρόβια είναι να μην τους εισέλθουν στο στόμα ή στα μάτια. Κρατήστε τα χέρια των παιδιών απασχολημένα, ώστε να μην μπουν στον πειρασμό να αγγίξουν τα πρόσωπά τους », αναφέρει η  παιδίατρος από την Ατλάντα Δρ. Jennifer Shu.

 Να έχετε μαζί σας υγρά μαντηλάκια

Το να κρατάτε μαζί μας υγρά μαντηλάκια για να σκουπίσετε την μύτη του παιδιού σας ή ακόμα όταν έχουν φαγούρα στο πρόσωπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να   αποφύγετε την επαφή με το δέρμα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είτε πλένετε είτε απολυμαίνετε τα χέρια με αυτό τον τρόπο θα αγγίζουν το πρόσωπο τους με καθαρά χέρια.

Δώστε τους κάτι άλλο να κάνουν με τα χέρια τους

Το να απασχολείτε τα χέρια των παιδιών σας με παιχνίδια είναι εύκολο να κρατάνε τα χέρια τους μακριά από το πρόσωπο ή το στόμα τους.

Κρατήστε τα μαλλιά μακριά από τα πρόσωπά τους

Συνήθως όταν αφήνετε τα μαλλιά τους κάτω τους ενοχλούν με αποτέλεσμα να αγγίζουν συνέχεια το πρόσωπο τους. Κρατώντας τα μαλλιά τους  κοντά ή τα μακριά μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω, αποφεύγετε την επαφή των χεριών τους με το πρόσωπο.

Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά από άρρωστους ανθρώπους

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πάντα να προσπαθείτε να μείνετε τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά από άτομα που βήχουν ή φτερνίζονται. Με λίγη επιπλέον αφοσίωση στην υγιεινή και λίγο περισσότερη επίγνωση για το πού βάζουν τα χέρια τους τα παιδιά μας, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να κρατήσουν ασφαλή, όχι μόνο από το COVID-19, αλλά  και από τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα.