Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «IrishTimes»,  η ελληνική γη παράγει 300 ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή τριών λευκών κρασιών του ελληνικού τόπου ως υψηλής ποιότητας: το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά.  Σπάνιες χαρακτηρίζονται οι ποικιλίες σταφυλιών που διαθέτει η Έλλάδα και μερικές από αυτές αντέχουν και σε πιο κρύο κλίμα, κι αυτό παρατηρείται γιατί είτε καλλιεργούνται σε πιο ψυχρά-ορεινά μέρη, είτε στο βόρειο τμήμα της χώρας.