Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «IrishTimes», η ελληνική γη παράγει 300 ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή τριών λευκών κρασιών του ελληνικού τόπου ως υψηλής ποιότητας: το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά. Σπάνιες χαρακτηρίζονται οι ποικιλίες σταφυλιών που διαθέτει η Έλλάδα και μερικές από αυτές αντέχουν και σε πιο κρύο κλίμα, κι αυτό παρατηρείται γιατί είτε καλλιεργούνται σε πιο ψυχρά-ορεινά μέρη, είτε στο βόρειο τμήμα της χώρας.
![krasi krasi](https://dyomagazine.gr/wp-content/uploads/2021/05/krasi.jpg)
![](https://dyomagazine.gr/wp-content/uploads/2022/11/DYO-150x150.png)
By ΔΥΟ Newsroom
31 Μαΐου, 20217 Νοεμβρίου, 2022