Δώστε στα μαλλιά σας την ενυδάτωση που χρειάζονται!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Δώστε στα μαλλιά σας την ενυδάτωση που χρειάζονται!
beautiful hair

Είναι εύκολο να πέσετε σε μια επαναλαμβανόμενη συνήθεια να λούζεστε, να περιποιείστε και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι κάνετε ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσετε υγιή μαλλιά; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να καταλάβετε αν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την αλλαγή της ρουτίνας σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Garnier USA.

Σπασμένες άκρες και φριζάρισμα

Η ψαλίδα, ο στατικός ηλεκτρισμός και το φριζάρισμα είναι κλασικά σημάδια ξηρών, ταλαιπωρημένων μαλλιών και δείχνουν ότι πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερη περιποίηση στη ρουτίνα σας για να εξασφαλίσετε υγιή μαλλιά. Πρώτα απ’ όλα, κάνετε περιποίηση κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας; Και χρησιμοποιείτε το σωστό μαλακτικό; Ενώ υπάρχουν μερικά υπέροχα, ισχυρά conditioner για πυκνά μαλλιά, αυτά μπορεί να είναι υπερβολικά βαριά για τις λεπτότερες τούφες και να προκαλέσουν προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Και η περιποίηση δεν χρησιμοποιείται μόνο μετά το σαμπουάν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα, πράγμα που είναι καλό, καθώς το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα περιποιηθείτε. Εφαρμόζοντας ένα leave-in conditioner, μπορείτε να διατηρήσετε υγιή μαλλιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να τα ερεθίζετε με το υπερβολικό πλύσιμο.

Μια μάσκα μαλλιών βαθιάς περιποίησης είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα, που χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες, για να ενισχύσει πραγματικά την υγεία των μαλλιών σας. Ειδικά προϊόντα όπως μια μάσκα μαλλιών για την ψαλίδα είναι εύκολο να βρεθούν και μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας. Οι μάσκες είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά ζωντανά και λαμπερά. Αγοράστε μια  ειδικά σχεδιασμένη μάσκα για βαθιά θρέψη και προστασία στα βαμμένα μαλλιά.

Τέλος, αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας ξηραίνονται συχνά και σπάνε ή σπάνε εύκολα, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά έλαια για να τα διατηρήσετε λεία και θρεμμένα. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε ειδικά έλαια για τα μαλλιά, υπάρχουν επίσης προϊόντα για την εξασφάλιση υγιών μαλλιών που περιέχουν λάδι καρύδας, αμυγδάλου ή αργκάν, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.