Πως να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα από τον ήλιο με εύκολους τρόπους;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πως να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα από τον ήλιο με εύκολους τρόπους;
sunbathing 2

Η αντιμετώπιση του ξεφλουδίσματος από το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι μια από τις πιο ενοχλητικές εμπειρίες. . Για να μην αναφέρουμε, ο φόβος της αύξησης του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και γήρανσης του δέρματος είναι αρκετός για να σας κάνει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα από το ηλιακό έγκαυμα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Loreal Paris USA.

Kάντε κρύα ντους

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε το καμένο από τον ήλιο δέρμα που ξεφλουδίζει είναι να κάνετε ντους με ζεστό νερό. Ενώ το ζεστό νερό μπορεί γενικά να αισθάνεστε καλά στο δέρμα σας, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Φορέστε χαλαρά ρούχα

Τα στενά ρούχα και το ηλιακό έγκαυμα αποτελούν έναν άβολο συνδυασμό. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ερεθισμού, παίξτε με ασφάλεια και φορέστε χαλαρά, αναπνέοντα ρούχα.

Μείνετε σε εσωτερικό χώρο

Αυτό μπορεί να είναι αυτονόητο, αλλά αξίζει απόλυτα να το επαναλάβετε – μείνετε μακριά από τον ήλιο! Το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος της Αμερικής μοιράζεται ότι η απομάκρυνση από τον ήλιο και η αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος αμέσως μόλις το αντιληφθείτε, μπορεί να βοηθήσει πολύ τη διαδικασία επούλωσης.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Είναι εύκολο να ξεχάσετε την εφαρμογή αντηλιακού, ειδικά όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε το ξεφλούδισμα του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα, αλλά είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επούλωσή σας. Το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος της Αμερικής μοιράζεται ότι το δέρμα γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο σε πρόσθετες βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία μετά το έγκαυμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί εύκολα να κάνει το δέρμα σας ξηρό και η χρήση μιας καθημερινής ενυδατικής κρέμας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με ευκολία αυτό το πρόβλημα.

Μην ξεφλουδίσετε το δέρμα σας

Η σκέψη του ξεφλουδίσματος από το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να σας βάλει στον πειρασμό να ξεκινήσετε μια συνεδρία για το ξεφλούδισμα του δέρματος, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε. Με απλά λόγια, το μάζεμα του δέρματός σας καθώς αυτό ξεφλουδίζει μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, κάτι που είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Ομοίως, δεν θα θέλετε να κάνετε απολέπιση στην περιοχή όπου το δέρμα σας ξεφλουδίζει. Ενώ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του δέρματος που ξεφλουδίζει, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό.

Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας

Αν αντιμετωπίζετε ένα έντονο επίπεδο ηλιακού εγκαύματος δεν θα ήταν κακό να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο. Ένας δερματολόγος θα είναι σας σας ενημερώσει αν υπάρχει κάτι άλλο που συμβαίνει με το δέρμα σας.