Διώξτε τους μικροσκοπικούς αλλά επικίνδυνους «συγκάτοικους»

Home ΥΓΕΙΑ Διώξτε τους μικροσκοπικούς αλλά επικίνδυνους «συγκάτοικους»
germs

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Ένας ολόκληρος “κόσμος” από αόρατα με γυμνό οφθαλμό σωματίδια γύρης, σκόνης, ατμοσφαιρικών ρύπων, βακτηριών και ιών, αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, μας περιβάλλουν και μας απειλούν!
Μπορούμε να προστατευτούμε;
Οι εξωτερικοί χώροι είναι αντικείμενο της πολιτείας με απολύμανση και στρατηγικές πολιτικής προστασίας.
Οι εσωτερικοί χώροι όμως, στην εργασία μας ή στο σπίτι μας είναι στο χέρι μας εν πολλοίς να καθαρίσουν από “αόρατους” εχθρούς.
Συχνός αερισμός, καθαρισμός, απολύμανση αντικειμένων και επιφανειών αλλά κυρίως προσοχή στην κρεβατοκάμαρα μας, στρώματα, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, είναι εστίες που φωλιάζουν οι μικροοργανισμοί και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας για καθαρό περιβάλλον και αποφυγή αλλεργιών, μολύνσεων και νοσηρότητας.
Με αφορμή τον κορωνοϊού είναι ευκαιρία να υιοθετήσουμε τακτικές καλού καθαρισμού αντικειμένων και ατμόσφαιρας του σπιτιού και κυρίως της κρεβατοκάμαρας.
Αερισμός, έκθεση στον ήλιο σε στρώματα και μαξιλάρια, μας απαλλάσσουν από τα επιβλαβή σωματίδια.
Ακόμα διατίθενται στην αγορά συσκευές καθαρισμού ατμόσφαιρας που εξαλείφουν εξαιρετικά μικρά σωματίδια μεγέθους 0.007μm (ο κορωνοϊός είναι από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος ιούς με μέγεθος 120-140 μm)
Μας  βοηθούν να απαλλαγούμε από ιούς, ακάρεα, γύρη, καπνό, οσμές, μύκητες, ζωικά κύτταρα από εμάς ή και τα κατοικίδια μας
Τακτικές που δεν δίναμε ιδιαίτερη σημασία σήμερα γίνονται προτεραιότητα στην καθημερινότητα μας για την προστασία μας!