Τα…. καλά του κορωνοιού!

Home ΥΓΕΙΑ Τα…. καλά του κορωνοιού!
green city

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Το “μένουμε σπίτι”για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, είχε και τα… καλά αποτελέσματα στην υγεία! Το τελευταίο τρίμηνο είναι εμφανής η μείωση της νοσηρότητας εν γένει από τον εγκλεισμό.
Έτσι εκτός από μείωση των εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων (που έχουν αναλυθεί και ερμηνευθεί από την ιατρική κοινότητα) είχαμε σημαντική μείωση στις αλλεργίες, τις ιώσεις, τα προβλήματα του αναπνευστικού.
Σε αυτό συνέτεινε το καθαρό περιβάλλον από τη μείωση τη δραστηριότητας (καυσαέρια, ρύπη από ελαχιστοποίηση μετακινήσεων αυτοκινήτων, αεροσκαφών, βιομηχανίας) η αποφυγή συγχρωτισμού καθώς και η εντατικοποίηση της προσωπικής υγιεινής!
Το μάθημά μας λοιπόν, για την μετά τον κορωνοιό εποχή σε προσωπικό επίπεδο, θα είναι η προσοχή στο περιβάλλον του σπιτιού μας, ο αερισμός και η καθαριότητα, η επιμελημένη προσωπική υγιεινή. Οι “μεγάλοι της γης” ας ευχηθούμε να πήραν το μάθημά τους και να φροντίσουν για αλλαγές στην συμπεριφορά της ανθρωπότητας προς τον πλανήτη.
Έτσι θα βελτιώσουμε το περιβάλλον μας με σεβασμό στον άνθρωπο και τη γη προστατεύοντας τους εαυτούς μας και εξασφαλίζοντας ασφαλή και ποιοτική ζωή!