Δελτίο Τύπου 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής 15/09/2021

Home ΥΓΕΙΑ Δελτίο Τύπου 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής 15/09/2021
health tourism

Στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο ‘’Γαλήνη’’ στα Καμένα Βούρλα, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με φυσική παρουσία και live streaming. Θα συμμετέχουν εκλεκτοί ιατροί διεθνώς καταξιωμένοι με σκοπό την πλήρη ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική για την συμβολή της στην δημόσια υγεία, με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής θα διεξαχθεί με παγκόσμια ιατρική συμμετοχή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και τον ΟΠΑΣΤΕ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής κ. Κ. Κουσκούκης, θα αναλύσει τη συμβολή της Ακαδημίας στην δημόσια υγεία αναβιώνοντας το πνεύμα του Ιπποκράτη, και αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα. Η Ιαματική Ιατρική με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στην θεραπευτική γκάμα της κλασικής ιατρικής.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στην θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική καταδείχθει ότι έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γ. Πατούλης στην κεντρική ομιλία του θα αναπτύξει την σημασία αναβίωσης του πνεύματος του Ιπποκράτη που καθιέρωσε το Θερμαλισμό και τις Ιαματικές Θεραπείες, προτείνοντας την Ελλάδα ως Ιαματικό Προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη, τονίζοντας ότι η Αττική θα γίνει Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας.

 

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Κουσκούκης Κωνσταντίνος

Καθηγητής Δερµατολογίας, Νοµικός,

Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής,

Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και

Συµπληρωµατικής Ιατρικής, Β΄Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου

Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών