Ανδρική μεγαλομαστία: 4 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την επέμβαση

Home ΥΓΕΙΑ Ανδρική μεγαλομαστία: 4 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την επέμβαση
gunaikomastia

Η γυναικομαστία, ή ο διευρυμένος ανδρικός ιστός του μαστού, είναι μια συνήθης κατάσταση – εκτιμάται ότι περίπου το 70% όλων των ανδρών θα βιώσουν αυξημένο ιστό μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Για πολλούς από αυτούς τους άνδρες, αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση που σχετίζεται με την εφηβεία ή την κακή διατροφή και άσκηση. Για άλλους, αυτή είναι μια χρόνια πάθηση που μπορεί να επιλυθεί μόνο με χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgeons).

Τι είναι η χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας;

Επίσης γνωστή ως μείωση του μαστού των ανδρών, η χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας αφαιρεί το υπερβολικό λίπος στο στήθος καθώς και προβληματικούς αδενικούς ιστούς. Μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος των θηκών και των θηλών. Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι να κάνει το στήθος πιο κολακευτικό, πιο σφριγηλό και πιο παραδοσιακά αρρενωπό.

Οι άνδρες μπορούν να αναπτύξουν γυναικομαστία για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ορισμένων φαρμάκων, ορμονικών ανωμαλιών και κακών συνηθειών. Οι άνδρες κάθε ηλικίας μπορούν να αναπτύξουν την πάθηση και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο σε εφήβους όσο και σε ενήλικες.

Γιατί οι άνδρες πρέπει να εξετάσουν τη μείωση του μαστού;

Δεν υπάρχει ιατρική ανάγκη για μείωση του αρσενικού μαστού. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες με γυναικομαστία ενοχλούνται από την εμφάνιση του στήθους τους σε διάφορους βαθμούς. Όταν ένας ασθενής αισθάνεται ότι η εμφάνιση του στήθους του είναι πιο προβληματική από την επούλωση από χειρουργική επέμβαση, η μείωση του αρσενικού μαστού είναι πιθανότατα καλή επιλογή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό οι άντρες να μην μεταβαίνουν αυτόματα σε χειρουργική επέμβαση. Οι μη χειρουργικές μέθοδοι θα μπορούσαν να έχουν ίση επιτυχία ανάλογα με την πηγή του προβλήματος. Η διατροφή, η άσκηση, η εξάλειψη ορισμένων φαρμάκων και η διακοπή του καπνίσματος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του υπερβολικού ιστού του μαστού σε ορισμένα άτομα. Όταν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, είναι καιρός να εξετάσετε τη χειρουργική επέμβαση.

Πώς να προετοιμαστείτε για χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού

Εάν η χειρουργική επέμβαση είναι η σωστή προσέγγιση για εσάς, το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πώς να ετοιμαστείτε για τη μείωση του αρσενικού μαστού. Ενώ ο πλαστικός χειρουργός σας πρέπει να είναι ο οδηγός σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές που είναι σχεδόν καθολικές για οποιονδήποτε άντρα σχεδιάζει να μειώσει το στήθος.

Προσδιορίστε τι θέλετε από τη διαδικασία

Ενώ η μείωση του ιστού του μαστού πρόκειται να είναι ένας στόχος, ίσως θελήσετε να αντιμετωπίσετε άλλα ζητήματα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Συχνές σχετικές ανησυχίες περιλαμβάνουν την αφαίρεση του υπερβολικού δέρματος, την επανατοποθέτηση των θηλών και τη μείωση του μεγέθους των θηλών. Ίσως θέλετε επίσης να προσθέσετε άλλες διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα, εάν έχετε άλλες αισθητικές ανησυχίες.

Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για τη μείωση του ιστού του μαστού. Η λιποαναρρόφηση, η αφαίρεση των αδένων, η αφαίρεση του δέρματος και η αφαίρεση των ιστών είναι όλες οι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του μαστού των ανδρών.

Επιλέξτε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό για τη χειρουργική σας επέμβαση

Το πιο σημαντικό βήμα στον τρόπο προετοιμασίας για τη χειρουργική της γυναικομαστίας είναι η επιλογή πλαστικού χειρουργού με πιστοποίηση και εμπειρία.

Λάβετε υπόψη ότι η μείωση του μαστού για τις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνή, αλλά δεν είναι καθόλου η ίδια διαδικασία. Επικεντρωθείτε σε πλαστικούς χειρουργούς που κατανοούν συγκεκριμένα πώς να μειώσουν τον ιστό του μαστού στους άνδρες και να αναμορφώσουν το αντρικό στήθος.

Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας

Η γυναικομαστία σας μπορεί να μην σχετίζεται με καμία από τις επιλογές του τρόπου ζωής σας. Ωστόσο, εάν δεν κάνετε τις σωστές επιλογές τρόπου ζωής μετά τη χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση μπορεί να επιστρέψει. Θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χειρουργικής σας επέμβασης, διότι σας δίνει τη δυνατότητα να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς, ακολουθώντας τη διαδικασία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διατηρείτε τα αποτελέσματά σας μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:

    • Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

    • Μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης

    • Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ

    • Τακτική άσκηση, ιδιαίτερα καρδιαγγειακές ασκήσεις

    • Αποφυγή λήψης ορμονικών συμπληρωμάτων ή στεροειδών

    • Απαγορεύεται το κάπνισμα ή προϊόντα μαριχουάνας

Προετοιμαστείτε για την περίοδο αποκατάστασης

Το πιο δύσκολο μέρος της χειρουργικής επέμβασης έρχεται μετά όταν πρέπει να ξεκουραστείτε, να επουλωθείτε και να ανακάμψετε. Κάντε ρυθμίσεις για να πάρετε άδεια από τη δουλειά και να περάσετε χρόνο ανάπαυσης. Πιθανότατα θα χρειαστείτε βοήθεια για μερικές μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, οπότε ζητήστε από φίλους και συγγενείς να σας βοηθήσουν με πράγματα γύρω από το σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η υγεία σας μετεγχειρητικά.