Πέρα απόv vegan πρόταση είναι εξαιρετική επιλογή και για τις ημέρες της σαρακοστιανής νηστείας που ακολουθούν. Η φυτική πρωτεΐνη των μανιταριών προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να είμαστε χορτάτοι με αρκετά χαμηλό θερμιδικό φορτίο.
Υλικά
- 800 γρ. μανιτάρια λευκά
- 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρια)
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 200 γρ. τριμμένη τομάτα, ΚΥΚΝΟΣ
- 250 γρ. ελληνική σάλτσα τομάτας με μανιτάρια & μαϊντανό, ΚΥΚΝΟΣ
- 80 ml πετιμέζι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 5-6 γαρύφαλλα
- 1 μικρή φλούδα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
- αλάτι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την εκτέλεση της συνταγής επισκεφθείτε το
https://dinanikolaou.gr/recipe/manitaria-stifado-kokkinista-me-petimezi