8001b

Κεφτέδες φασολιών με πικάντικο γιαούρτι

Σχεδόν όλα τα όσπρια γίνονται καταπληκτικοί κεφτέδες και τα άσπρα φασόλια δεν αποτελούν εξαίρεση. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να βράσουμε φασόλια κάποια στιγμή που έχουμε ελεύθερο χρόνο, να τα στραγγίξουμε καλά, να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων ώστε να τα χρησιμοποιούμε όποτε τα χρειαστούμε.

Προετοιμασία: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 2 ώρες Μερίδες: 4

Υλικά

Για τους κεφτέδες

  • 250 γρ. φασόλια ξερά, μικρού μεγέθους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το πικάντικο γιαούρτι

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη (γλυκιά ή καπνιστή)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής