shutterstock_1660483093-1

9+1 χρυσά tips για να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές

Ο νέος χρόνος έχει ξεκινήσει και μαζί του φέρνει όνειρα και φιλοδοξίες για τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα όλοι λίγο πολύ έχουμε φάει περισσότερο κατά τις γιορτινές μέρες και ανυπομονούμε να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα.

Πιστέψτε με, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να σκέφτεστε τώρα. Μόλις ξεκινήσετε την προσπάθεια σας όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα!

Σωστή ενυδάτωση

Συχνά μπερδεύουμε την δίψα μας με την πείνα μας. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε συνεχώς σωστά ενυδατωμένοι. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε το άσκοπο τσιμπολόγημα.

Συνοδεύουμε όλα τα γεύματα με λαχανικά

Τα λαχανικά είναι εξαιρετικά σημαντικά σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους καθώς οι φυτικές τους ίνες μας προκαλούν κορεσμό και μας βοηθούν να χορτάσουμε χωρίς να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες τροφής. Φυσικά, τα λαχανικά είναι απαραίτητα και για την υγεία του γαστρεντερικού μας συστήματος όπως και για πολλές άλλες λειτουργίες όπως η ρύθμιση του σακχάρου.

Επάρκεια πρωτεϊνών

Στο κομμάτι ρύθμισης του βάρους η επάρκεια πρωτεϊνών είναι υψίστης σημασίας καθώς αυτές είναι που μας βοηθούν να αισθανθούμε κορεσμό και να μην πεινάσουμε για τις επόμενες ώρες. Συνοδεύστε όλα σας τα γεύματα με αυγό, τυρί, γιαούρτι, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή θαλασσινά. Με τον τρόπο αυτό θα μείνετε χορτάτοι για ώρες.

Καταναλώνω το γεύμα μου αργά και συνειδητά

Έχετε ακούσει ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου είκοσι λεπτά για να αντιληφθεί τον κορεσμό; Καταναλώστε το γεύμα σας αργά, μασήστε καλά τις μπουκιές σας και συγκεντρωθείτε ώστε να απολαύσετε ολοκληρωτικά την εμπειρία. Όταν τρώμε κάνοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο και είμαστε βιαστικοί, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον κορεσμό και καταλήγουμε να καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες.

Μειώνω τις επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές είναι πλούσιες σε σάκχαρα, αλάτι και συντηρητικά. Δεν μας χορταίνουν πραγματικά, είναι “εθιστικές” και μας κάνουν να τις επιθυμούμε συνέχεια. Επιλέξτε πιο φυσικά τρόφιμα. Η φύση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι χρειαζόμαστε και μας το χαρίζει απλόχερα. Αντικαταστήστε τις επεξεργασμένες τροφές με φρούτα, λαχανικά, τυρί, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς για μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Τρώω περισσότερο στο σπίτι

Ένα γεύμα απ’ έξω το οποίο φαινομενικά είναι ίδιο με ένα σπιτικό, περιέχει κατά μέσο όρο 200 θερμίδες παραπάνω. Τρώγοντας περισσότερο στο σπίτι και μειώνοντας το φαγητό έξω θα μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά που καταναλώνετε.

Δεν μένω πολλές ώρες νηστικός

Όταν μένουμε πολλές ώρες νηστικοί καταλήγουμε να πεινάμε πολύ. Όταν η πείνας μας έρχεται τόσο ορμητικά, αδυνατούμε να την ελέγξουμε και “πέφτουμε με τα μούτρα” καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες. Ξεκινήστε κάνοντας πιο μικρά και συχνά γεύματα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στις ποσότητες φαγητού που θα καταναλώνετε.

Καταναλώνω φρούτα στα ενδιάμεσα σνακ

Για να λειτουργεί ο μεταβολισμός μας χρειάζεται βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Βάλτε τα φρούτα στα ενδιάμεσα σνακ σας για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας. Για έξτρα κορεσμό συνοδεύστε με λίγο γιαούρτι, τυρί ή ξηρούς καρπούς.

Ξεκινάω με ένα καλό πρωινό

Μελέτες δείχνουν πως ξεκινώντας με ένα δυναμωτικό πρωινό την ημέρα μας, το ορμονικό μας προφίλ μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη διατροφική συμπεριφορά όλη την υπόλοιπη μέρα.

Σωματική κίνηση

Μείνετε σωματικά δραστήριοι! Έτσι, εκκρίνετε ενδορφίνες, αισθάνεστε πιο χαρούμενοι και φυσικά καίτε θερμίδες οι οποίες σας βοηθούν να ρυθμίσετε το βάρος σας.

Σύνοψη

Τώρα είναι καιρός να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα έτσι ώστε το καλοκαιράκι να μας βρει στα καλύτερά μας! Ξεκινήστε βήμα βήμα με τα 9+1 tips, και θα με θυμηθείτε!

Πηγή: https://allazwdiatrofi.gr/